کابینت مدرن آبادیس
کابینت مدرن در اکثر دکوراسیون آشپزخانه برای منازل ، ادارات و حتی مغازههای امروزی کاربرد دارند . کاربرد آن بگونهای است که جهت نگهداری لوازم ، مواد غذایی و سایر اشیا به کار میرود . در این مقاله از آبادیس به بررسی و مطالعه کابینت مدرن و شناسایی ویژگیها و مقایسه آن با دیگر کابینتها خواهیم پرداخت .
در حقیقت ، کابینتهای مدرن علاوه بر اینکه تاثیر مستقیم بر روی دکوراسیون آشپزخانه دارند ، نقش مهمی را در جهت نظم دهی و قرار گرفتن وسایل آشپزخانه در جای مناسب ، ایفا میکنند . این نوع کابینتها از جدیدترین مدلهای کابینت آشپزخانه ( با متریالهای گوناگون و همراه با رنگبندی متفاوت و در سبکهای خاص ) موجود در بازار بحساب میآیند .
ایده کابینتهای مدرن امروزی ، برگرفته از سال 1920 در اروپا میباشد . کابینتها در آن زمان به اسم هوسی Hoosier ( نام کارخانه تولید کننده آن ) شناسایی میشدند . ساختار این محصول به گونهای بود که یک مجموعه از کابینت و کشوهای کوچک و یک صفحه کار وجود داشت و در آن مواد غذایی مانند : آرد ، شکر ، ظروف و مواردی از این قبیل جای میگرفت . پس از گذشت یک دهه ( دهه 1930 ) ، ساختار کابینتها چند منظوره با شمایلی از شکل امروزی گردید . جنس کابینتها در این دهه از فلز بود .
در واقع وزن این نوع کابینتها بسیار سنگین و در صورت جابجایی ، امکان تغییر موقعیت برای آنها بسیار سخت و در مواردی غیر ممکن بود . در دهه 1940 و 1950 ، تغییرات گستردهای در طراحی کابینتها ایجاد شد . کابینتها دیگر فقط جایی برای ذخیره سازی و محافظت کردن از مواد غذایی نبودند ؛ بلکه نقش زیبا سازی آشپزخانه را نیز داشتند . کابینتهای زمینی و دیواری به همراه جایی برای سطل آشغال ، سبدها و سینیها و طبقهها ساخته شد و در دهه 1960 ، جنس آنها به چوب تغییر کرد و رنگارنگ گردید .
این محصول کاربردی در دهه 1970 ، از چوب تیره ساخته میشد و دستگیرهها هم پرزرق و برقتر شدند . هزینه ساخت کابینت با این جنس چوب ( به علت ضد رطوبت بودن ) زیاد بود . از طرفی این نوع کابینتها در زمان خود با دوامتر ، همچنین کمتر از رطوبت آسیب میدیدند و آنها با رنگهای مخصوص چوب پوشیده یا روکش عرضه میشدند . اما در دهه 1980 ، ظاهر کابینتهای آشپزخانه بشکل خاص و منحصربه فرد تغییر کرد و کابینتهای بدون دستگیره ( با ایجاد شیار روی خود چوب ) وارد بازار شدند .
رنگ سفید به جای رنگهای تیره 1970 جایگزین گردید و پیشخوانهای کابینت به رنگ کرم در آمدند . پس از اعمال این تغییرات و گذر از دهه گذشته ، در ادامه فرم و سبک طراحی کابینت آشپزخانه ( در دهه 1980 و 1990 ) به سبک مینیمال تغییر کرد . ترکیب رنگ سفید کابینتها به همراه رنگ گرم چوب اضافه شد که سبب ایجاد زیبایی در کابینتهای آشپزخانه ( از طریق وسایل و پیشخوان و دستگیرهها ) گردید .
در نهایت با آغاز قرن 21 و با پدیدار شدن کلمات و واژگانی ( همچون : شیک ، مدرن ، تمیز ، براق ، مد روز و … ) در صنعت تولید کابینتهای آشپزخانه ، طراحی آن وارد عرصه مهمی شد . در این عرصه کابینت مدرن به دکوراسیون آشپزخانهها اضافه گردید که در آن ، کابینتها همراه با سطوح صیقلی و به صورت پیشخوانهای براق و لبههای نرم ، به بازار آمدند .
باید بیان کنیم که امروزه پیدایش و طراحی کابینتهای مدرن به تکامل رسیده است ؛ چراکه سیر تاریخی آن میتواند بیانگر این موضوع باشد . این سبک شامل ویژگیهایی از قبیل : سطح صاف و بدون شیب ، شکلهای هندسی ساده و زاویهدار ، استفاده از حداقل تزئینات و … میباشد . شاخصههایی وجود دارد که کابینت مدرن را با سایر مدلهای کابینت متمایز ساخته است و این شاخصهها شامل : براق بودن ، طراحی زاویهدار ، سادگی در دربها و چارچوبها و … میباشد .
در واقع ، طراحی کابینتهای مدرن ، منعکسکننده تمایل مردم به سمت لوازم آشپزخانه مدرن است که عمدتا دارای زوایا و منحنیهای زمخت میباشند . کابینتهای مدرن یکی از رایجترین نمونههای کابینت امروزی است ؛ خصوصا برای آشپزخانههای نقلی و کوچک بسیار مناسب است و سبب افزایش سادگی و آرامش بیشتر در فضای خانه میگردد . به طور کل ، انواع کابینتهای ( امدیاف ، هایگلاس ، هر نمونهی دیگری که حکاکی و جزئیات تزئینی در آن وجود نداشته باشد ) در سبک کابینتهای مدرن دستهبندی میشوند .
از طرفی گفتنی است که سبک مدرن در مقابل با سبک کلاسیک قرار میگیرد و برخلاف مدلهای سنتی و گذشته ، سادگی و استفاده از جزئیات ضروری و لازم ، حرف اول را در این سبک میزند . در سبک مدرن ، همواره توجه به جزئیات زیبا میباشد و جنبه کاربردی آنها ، بر وجه زیبایی آن ارجحیت دارد .
- تعریف کابینت مدرن : کابینتهای مدرن به سبکی از دکوراسیون و طراحی کابینت آشپزخانه گفته میشود که در طراحی آن سادگی ، حرف اول را بیان مینماید . کابینتهای مدرنینه از هر نوع متریال و رنگی که تولید میشود ، باید خصوصیت و ویژگی اصلی آن سادگی باشد .
همانگونه که بیان شد ، این سبک ، نقطه مقابل کابینت کلاسیک است و در آن ، خبری از طرحها و مدلهای سلطنتی و اشرافی نیست . در گذشته کابینتهای ثابت ، محل مشخصی را برای وسایل آشپزخانه ( مانند : اجاق گاز ، یخچال ، ظروف پر کاربرد و دیگر موارد ) وجود نداشت .
علت پر طرفدار بودن کابینتهای مدرن ، سادگی منحصربه فرد و زیبایی دلنشین آن است که مورد توجه افراد زیادی قرار میگیرد . اما این محصول بسیار کاربردی دارای مزایای متعدد و نیز معایبی است که به هنگام انتخاب و خرید ، باید آن مزایا و معایب را در نظر گرفت .
از مزایای کابینتها به سبک مدرن میتوان به مناسب بودن آن برای هر فضایی اشاره کرد . مواد اولیه استفاده شده در ساخت این محصول ، معمولا از متریالی است که ساختار متفاوت و خصوصیات مطلوبی دارند و از قیمت پایینتری برخوردار هستند .
بنابراین میتوان گفت که یکی از مزیتهای مهم این نوع کابینتها ، اقتصادی بودن آن است . این محصول در هر آشپزخانهای کاربرد دارد و در عین حال با سلایق مختلف هم منطبق میباشد . در طراحی کابینتهای سبک مدرن میتوان از رنگهای متعدد و خاص هم استفاده نمود که آن را نسبت به مدلهای دیگر ارجحتر و ممتاز میسازد .
سادگی موجود در طراحی کابینتهای مدرن ، امکان به وجود آوردن یک فضای جادار و رویایی را در آشپزخانه فراهم میآورد . تجهیزات مدرن و جدید در این سبک بیشتر به کار گرفته میشوند که این مساله به خودی خود به بهینه سازی فضای آشپزخانه کمک میکند .
برخلاف مدلهای کلاسیک ، کابینتهای مدرن صیقلیتر و جمع و جورتر هستند و عموما از ترکیب مواد و مصالح مختلفی ساخته میشوند . متریالهای جدید و قدیمی در سبک کابینت آشپزخانه مدرن استفاده میگردد ؛ به گونهای که همواره از چوب طبیعی در ساخت این نوع کابینتها استفاده میشود .
متریالهایی همچون : چوب ، لمینت ، شیشه و انواع فلزات در فرآیند تولید کابینتهای مدرن نقش مهمی را ایفا میکنند . این نوع کابینتها ، بزرگ و درشت نیستند و دربهای ( بزرگ و فاخر و حکاکی شده ) در این کابینتها جای ندارند که از سیستمهایی کوچکتر و جمع و جورتر ، از قبیل کشوهای عریض و کاربردی ، بهره میبرند .
از دیگر مزیتهای کابینت آشپزخانه به سبک مدرن ، میتوان به استفاده بدون محدودیت و حداکثری از فضای آشپزخانه اشاره نمود . بنابراین گاها دیده میشود که در این سبک ، کابینتهای بلند و کشیده وجود دارند و حتی گاهی تا خود سقف آشپزخانه نیز امتداد یافتهاند .
تنوع رنگی بالا یکی دیگر از مزایای کابینتهای مدرن است . در این سبک کابینتها ، برخلاف سبکهای کلاسیک ، محدودیت رنگ چندانی وجود ندارد و میتوان از تمامی رنگها ( مانند : رنگهای شاد ، پر انرژی و حتی غیر متعارف ) برای طراحی کابینتها استفاده نمود .
انواع کابینت مدرن ، دارای دربهای صاف و مسطح هستند که مانع وجود جزئیات اضافی در آنها میگردد . بر روی بدنه یا دربهای کابینتهای مدرن ، المانهایی ( همانند : مدل بندی سلطنتی ، سطوح برجسته یا حکاکیهای تزئینی ) قابل مشاهده نمیباشد و به جای آن بر روی سطوح صاف و براق تاکید شده است .
کابینتهای مدرن هم برای آشپزخانههای بزرگ و هم برای آشپزخانههای کوچک مناسب است . علاوه بر آن ، کابینتها در این سبک طراحی ، هم مناسب برای محیطهایی است که دارای پنجرههای زیادی در آشپزخانه هستند و هم مناسب برای محیطهایی است که فاقد پنجره هستند و با محدودیت نور مواجه میباشند .
در صورت انتخاب کابینتهای آشپزخانه به سبک مدرن ، دیگر نمیتوان از چیدمان و المانهای سبک کلاسیک برای دکوراسیون خانه و آشپزخانه خود ( بخصوص در آشپزخانههایی که به حالت اپن و باز است ) استفاده کرد ؛ چراکه یکی از مواردی محسوب میشود که باعث از بین رفتن زیبایی و جلوه خاص کابینتهای سبک مدرن میباشد .
قرارگیری این محصول در کنار چیدمان کلاسیک ( مانند : مبلمان استیل یا تزئینات فاخر کلاسیک ) ، ناهماهنگی بزرگی را در دکوراسیون بوجود میآورد که بسیار نامتقارن و فاقد هرگونه زیبایی به نظر میرسد . در واقع ، سبک ملایم و ساده این کابینتها برای دکوراسیون خانههای اشرافی و مجلل چندان مناسب نیست .
از طرفی ، سطح کابینتهای مدرن بسیار صاف و فلت میباشد که ممکن است ، لکه و خط و خراش یا اثر انگشت بر روی این محصول بیشتر نمود داشته باشد . ناگفته نماند که این امر تا حدودی بستگی به متریال انتخابی آن نیز دارد . بطور کلی برخی از این کابینتها مانند هایگلاس ، اثر خط و خش و لکه را با وضوح بیشتری نمایان میکند .
سادگی ، مهمترین و اساسیترین زینتی است که در طراحی کابینت مدرن به کار گرفته میشود و باید در همه بخشهای دکوراسیون آشپزخانه دیده شود . چگونگی پیدایش سبک مدرن به کم و محدود بودن محیط دکوراسیونهای امروزی و میل به سادگی انسانها ، پس از دوران چیدمان کلاسیک باز میگردد .
در صورت گزینش کابینتهای سبک مدرن برای آشپزخانه ، همواره طراحی و تولید آن باید از اصل سادگی پیروی کند . این امر میتواند در پلانهایی ( از قبیل براساس میل و سلیقه مشتری و اصول طراحی ) جهت طراحی و تولید کابینتها به سبک مدرن خلاصه نمود .
در راستای طراحی کابینتهای آشپزخانه مدرن نکات و اصول مختلفی وجود دارد که بسیار حائز اهمیت میباشد . این نکات شامل مواردی ( همچون : رعایت استاندارد در ابعاد و اندازه ، توجه به رنگبندی ، در نظر گرفتن میزان نور محیط آشپزخانه و … ) میباشد که در دیگر مقاله این سایت به آن اشاره شده است . اما قصد داریم که برخی از آنها را مختصر مورد بررسی و توضیح قرار دهیم .
همانگونه که میدانید ، استانداردهای همه کابینتهای آشپزخانه از یک معیار مشخص پیروی میکنند که بر اساس شاخصههای بینالمللی تعیین میگردد . در واقع این معیارها و شاخصهها مطابق نظر جمع کثیری از طراحان صنعت کابینت آشپزخانه میباشد که در تمامی طرحها از آن بهره میبرند .
این مقادیر بگونهای است که ارتفاع کابینت زمینی « 90 cm » از کف زمین تا روی میز میباشد و ارتفاع کابینت هوایی بر طبق نیاز « 50 تا 100 cm » است . ما بین کابینت زمینی و هوایی « 60 cm » است که میتوان به میزان نیاز « حدود 5 cm » آن را کم و زیاد نمود . علاوه بر آن ، عمق کابینت زمینی « 50 تا 60 cm » و کابینت هوایی « 35 تا 40 cm » است .
گاها شاهد طراحی کابینت آشپزخانه هوایی به شکل کشیده و باریکتر ( از نظر طول و عمق ) هستیم . این نوع کابینتها که در طراحی سبک مدرن قرار دارند ، کابینتهای یکسره و معمولا کابینتهای بدون دستگیره نیز میباشند . به طور کلی ، این محصول کاربردی مناسب برای محیطهای کوچک ، همراه با محدودیت مکانی است .
کابینت مدرن محصولی است که در آن تنوع رنگی بسیار وجود دارد . این کابینتها تقریبا در هر رنگی دیده میشود و برخلاف کابینتهای کلاسیک ، کابینت مدرن از نظر تعداد رنگ ، بیشترین تنوع را دارد . هر رنگی را میتوان در این محصول مشاهده کرد ؛ البته به شرط سادگی مدل در سبک مدرن جاری میگردند .
در حقیقت تمامی رنگها ( اعم از : رنگهای تیره مانند دودی یا مشکی ، رنگهای براق مانند صدفی یا استیل ، رنگهای روشن مانند سفید و کرم ، رنگهای پاستیلی مانند صورتی و تیفانی ، رنگهای پر انرژی مانند قرمز ، بنفش و صورتی ، همه و همه ) گروه کابینتهای مدرن جای میگیرند .
امروزه در سبک مدرن ، معمولا کابینتهایی که از ترکیب دو رنگ طراحی میشوند ، بیشتر به چشم میآیند . لذا با توجه به سادگی سبک مدرن ، استفاده از دو رنگ در کابینتهای مدرن باعث میشود تا زیبایی بیشتر و تنوع در آشپزخانه ایجاد گردد .
محدود بودن فضای آشپزخانه ، یکی از دلایلی است که استفاده از کابینت مدرن دو رنگ را توجیه میکند . این محصول مناسب برای آشپزخانههای است که محیط آن از نور بسیار کم و محدود یا فاقد نور طبیعی میباشد . بنابراین در چنین آشپزخانههایی ، کابینت مدرن به شکل دو رنگ ، بهترین گزینه برای آنها است .
گزینش و انتخاب ترکیب رنگی برای کابینتهای آشپزخانه سبب میگردد تا محیط آشپزخانه هم فضا انبساط بصری پیدا کند و هم رنگامیزی دلخواه مشتری در دکوراسیون آشپزخانه پدیدار شود . این مسئله یکی دیگر از راهکارهایی است که از نظر زیبایی شاخص و چشمنواز است .
در بین رنگهایی کابینت مدرن ، رنگ سفید رایجترین رنگ بحساب میآید و این رنگ جذابترین و پرطرفدارترین رنگ محسوب میشود . علت این امر ، بازتاب نور بیشتر و دلباز نشان دادن محیطهای آشپزخانه است و در نتیجه تاثیر مضاعفی را بر روی روحیه افراد دارد .
این آیتم باعث میشود تا از کابینت مدرن سفید در محیطهای آشپزخانه کوچکتری نیز استفاده نمود که گزینه مناسبی برای این محیطها میباشد . از طرفی ، رنگ سفید نماد پاکی و تمیزی است و به همین دلیل گزینه قابل قبولی برای محیط و فضایی چون آشپزخانه به نظر میرسد .
با توجه به پرکاربردتر بودن رنگ سفید در کابینت مدرن ، افراد بسیاری ترجیح میدهند که آشپزخانهای هیجان انگیزتر و شادابتری را داشته باشند . آنان از رنگ مشکی در کنار سفید برای کابینت آشپزخانه مدرن استفاده مینمایند .
ترکیب رنگهای سفید و مشکی همواره در طول تاریخ پرطرفدار بوده که در هر سبک دکوراسیونی از آن استفاده نماییم . کابینت با رنگبندی سفید و مشکی مناسب برای فضای آشپزخانههای کوچک است . جهت افزایش نور در محیط میتوان کابینت دیواری را سفید طراحی کرد و کابینت زمینی ( حتی قسمت جزیره ) را به رنگ مشکی طراحی نمود که جلوه خاصی را به محیط میبخشد .
حقیقت آن است که تنها یک محصول خاص ( همانند : کابینتهای درخشنده و پاکیزه در کنار باریکههای جذاب طلایی رنگ ) میتواند محیط آشپزخانه را جذاب و منحصربه فرد نماید . به طوریکه بهرگیری و استفاده از رنگ طلایی به صورت محدود در کنار کابینتهای سفید رنگ ، جلوهای شیک و لاکچری به آشپزخانه مدرن میبخشد .
علاوه بر آن ، میتوان از شاخصههای دیگر ( مانند : دستگیرههای طلایی رنگ در کنار شیرآلات طلایی و به همراه سایر المانهای ظریف طلایی ) در کنار کابینت آشپزخانه استفاده نمود . این موضوع یکی از بهترین ایدهها برای داشتن یک آشپزخانه مدرن حساب میآید .
رنگ قهوهای از سایر ترکیب رنگهایی است که در کنار کابینت مدرن سفید خوش میدرخشد . چنین ترکیبی باعث میشود تا فضای دکوراسیون آشپزخانه مدرنیته شود و همچنین محیطی شیک ، در عین حال گرم و صمیمی را ایجاد نماید .
در این ترکیب ، میتوان کل کابینتها را سفید طراحی کرد و صفحه رو کابینتی یا بخشی از شلفهای آشپزخانه را به رنگ قهوهای طراحی نمود . در حقیقت ، کابینتهای دیواری سفید در کنار کابینتهای قهوهای سوخته در کابینت زمینی نیز میتواند یک ایده جذاب برای آشپزخانههای مدرن محسوب گردد .
همانگونه که مشخص است ، رنگ قهوهای در ذات خود زیبایی دارد ؛ اما بخش اعظم زیبایی آن ، حاصل شباهتی است که به رنگ چوب دارد . کابینت مدرن سفید و رنگ چوب یکی از بهترین راهکارها را برای دکوراسیون آشپزخانه شیک است .
رگههای گره مانندی در بافت چوب طبیعی وجود دارد که در کنار رنگ سفید میتوان هر آشپزخانهای را زیبا و خاص سازد . در واقع کابینتهای چوبی و رنگ چوب در ترکیب با رنگ سفید باعث میشود تا فضای آشپزخانه گرم و گیرا به چشم آید . همچنین میتوان از اکسسوریهای مختلف چوبی برای ایجاد زیبایی بیشتر در آشپزخانه استفاده نمود .
با توجه به اینکه خاکستری نوعی رنگ خنثی بحساب میآید و در گستره آن از رنگ ( طوسی بسیار روشن مایل به سفید تا دودی ) جای دارد . از خصوصیات رنگهای خنثی قابلیت تطبیق آنها با رنگهای سرد و گرم است . این موضوع سبب میشود تا تنوع در این محصول بوجود آید .
نقرهای ، رنگی گرم و گیرا و با انرژی است که در محیط آشپزخانه ، فضایی لوکس و شیکی را پدیدار میکند . با توجه به این امر ، نقرهای بیش از هر رنگ دیگری مدرنیته به نظر میآید ؛ بنابراین اگر میتوان المانهای نقرهای را در کنار کابینت سفید رنگ استفاده نمود .
نسکافهای یکی از رنگهای خانواده قهوهای میباشد که حس گرم و گیرایی را انتقال میدهد . کابینتها با رنگ سفید قهوهای ( خصوصا قهوهای تیره و سوخته ) تا حدودی فضای آشپزخانه را رسمی نشان میدهد ؛ اما کابینت مدرن سفید نسکافهای بر صمیمیت و خودمانی بودن فضا میافزاید .
از طرفی ، نسکافهای رنگی پر طرفدار محسوب میگردد و دارای ظاهری زیبا و خاص است . این رنگ در کنار کابینت مدرن سفید ، بسیار خوش مینشیند . گفتنی است که این ترکیب با استفاده از متریالهای گلاس بسیار زیبا است و فضای درخشنده و جذابی را پدید میآورد .
طوسی رنگی خنثی و جذاب و بازتابنده نور است که هم در کابینت مدرن و هم کابینت کلاسیک دیده میشود . این رنگ و ترکیب آن با رنگهای دیگر میتواند جذاب و منحصربه فرد باشد . با توجه به اینکه امروزه ، گرایش دکوراسیونها و سلایق مختلف به استفاده از رنگهای خنثی بیشتر متمایل گشت ، رنگ طوسی بسیار پر طرفدار شده است .
رنگ طوسی روشن یک جلوه خاصی دارد و از خصوصیات و فواید رنگ سفید بهره میبرد . کابینت مدرن طوسی روشن بهترین گزینه برای گروهی است که تمایلی به استفاده از رنگ سفید در دکوراسیون خود ندارند ؛ اما به دنبال رنگی با ویژگیها و فواید رنگ سفید هستند .
طوسی روشن ، مانند رنگ سفید نور را بازتاب میکند و قدرت انطباق بالایی با همه رنگها دارد و از این رنگ حتی در پلانهای کوچک و آشپزخانههای نقلی نیز میتوان استفاده نمود . کابینت با این رنگ فضای آشپزخانه را از حالت یکنواختی و یکدستی و تکرار ( همانند کابینتهای سفید ) دور کند .
این ترکیب به دلیل استفاده از دو رنگ روشن و خنثی و بازتابنده ، مناسب برای هر آشپزخانهای میباشند . کابینت آشپزخانه مدرن به رنگ سفید طوسی یک انتخاب جذاب برای هر خانوادهای است که به نور و روشنایی علاقه دارند و ترجیح میدهند ، آشپزخانهای ملایم و شیک و منطبق بر مد روز داشته باشند .
در کابینتهای آشپزخانه مدرن با رنگ مشکی طوسی ، مختص گروهی میباشد که به دنبال سلیقه خاص هستند ؛ چراکه این رنگ حاصل ترکیب رنگ طوسی ( رنگی با تم روشن ) با رنگ سیاه است که باعث میشود تیره به نظر برسد .
بهرگیری و استفاده از ترکیب رنگ مشکی طوسی در کابینت آشپرخانه مدرن ( خصوصا با متریال براقی چون هایگلاس ) جلوه نورانی زیبایی ایجاد میکند و باعث میشود تا محیط آشپزخانه ، بیش از هر رنگ دیگری به سمت و سوی مدرنیته سوق پیدا کند . بهتر است که از ترکیب رنگی کابینت مشکی طوسی در محیطهای متوسط و بزرگ و در آشپزخانههای نورگیر استفاده شود .
یک ترکیب رنگ خاص و دلربا برای کابینتها بشمار میآید . به راستی ، کابینتهای چوبی یا رنگ چوب جذابیت بصری زیادی دارند و باعث زیبایی بیشتر فضا میشوند ، خصوصا در کنار هر رنگی قرار گیرند . کابینت طوسی و رنگ چوب در محیطهای متوسط و بزرگ قابل اجرا هستند .
ترکیب طوسی قهوهای ، یکی از زیباترین و مدرنترین مدلها برای رنگامیزی کابینتهای آشپزخانه ام دی اف است که همواره زیبایی آن جلوهی خاصی به فضای آشپزخانههای مدرن و شیک امروزی میبخشد . این کابینتها مناسب برای آشپزخانههای نور کمی است .
رنگ چوب در کابینتها ، یکی از جذابترین رنگها برای کابینت مدرن میباشد و این رنگ از طرفداران زیادی برخوردار است . به همین علت ، اکثر ورقهایی که در ساخت کابینت آشپزخانه کاربرد دارند ، در نمونههای رنگ چوب نیز تولید میشوند .
ورقهایی ( همچون : هایگلاس ، ام دی اف ، ملامینه ، ام دی اف فرمالدئید و … ) از زیباترین کابینتهای مدرن رنگ چوب هستند که با قیمتی اقتصادی میتوانند یک آشپزخانه شیک را برایتان به ارمغان آورند . در واقع دلیل این امر ، ویژگیهای منحصربه فرد هر یک از این ورقها میباشد .
در کابینتها گردویی رنگی شیک و لطیف است که با تم گرمی که دارد . بوسیله این رنگ ، محیط آشپزخانه زیبا و منحصربه فرد میشود . رنگ گردویی ترکیبی از چند رنگ ( اعم از قهوهای ، مشکی ، کرم و خاکستری ) میباشد که در دکوراسیون آشپزخانه باعث خلق یک آشپزخانه گیرا و جذاب میشود .
ترکیب رنگ کرم قهوهای از پرتکرارترین ترکیب رنگها در کابینت آشپزخانههای ایرانی بحساب میآید . ترکیب رنگ کرم قهوهای در کابینتها ، نه تنها در زیبایی محیط آشپزخانه تاثیرگذار است ؛ بلکه در شیک به نظر رسیدن دکوراسیون اتاق نشیمن و پذیرایی نیز موثر میباشد و رد پای آن در دکوراسیون اکثر خانهها قابل مشاهده است .
کابینت مدرن با رنگ کرم قهوهای گزینه مناسبی برای خانوادههایی است که ترجیح میدهند ، کابینتهایی آشپزخانه مدرن با تم کمی ملایم و سنتی را داشته باشند . ترکیب رنگ کرم قهوهای در کابینتهای آشپزخانه برای هر دکوراسیون آشپزخانهای قابل اجرا است .
رنگ قرمز در کابینتها از جمله رنگهای پر انرژی و جذاب محسوب میشود و ظهور آن در آشپزخانه میتواند بسیار فرحزا و انرژی بخش باشد . ناگفته نماند که همه کابینتها نباید به رنگ قرمز انتخاب شود ؛ بلکه اگر بخشی از کابینتها به رنگ قرمز باشد ، میتواند به خلق یک آشپزخانه پر انرژی و به دور از زوال تکرار کمک کند .
در این راستا برای مثال میتوان بیان نمود که کابینتهای دیواری سفید رنگ در کنار رنگ قرمز ، یکی از بهترین گزینهها برای داشتن کابینتهای مدرن میباشد . علاوه بر آن ، رنگ قرمز در کنار رنگ مشکی نیز زیبایی بیمثل و مانندی را خلق میکند و ترکیب رنگ قرمز و مشکی در کابینتها مناسب برای فضایهای آشپزخانه بزرگ و پر نور است .
در حقیقت این ترکیب رنگی باعث میشود تا فضای آشپزخانه مینیمال و ساده و در عین حال بزرگتر به نظر برسد . به طور کل ، سادگی موجود در طراحی کابینتهای آشپزخانه به سبک مدرن ، امکان پیدایش یک فضای جادار و رویایی را در دکوراسیون آشپزخانه فراهم میکند .
در جهان امروز با پیشرفت طراحی دکوراسیون داخلی و همچنین رشد صنعت و تکنولوژی ، طراحی سبک مدرن محبوبیت بالایی را بدست آورده است . همان طور که میدانید ، خانههای تازه ساخت به داشتن طراحیهای دکوراسیون مدرن راغبتر هستند . از طرفی ساخت خانههایی با طراحی سبک مدرن ، عموما در شهرهای پر جمعیت با آپارتمانهای کوچک مسالهای اجتناب ناپذیر است .
به این جهت انواع کابینتهای مدرن برای طراحی دکوراسیون آشپزخانه پدیدار شدند و هر یک از این کابینتها از نظر موضوعات مختلف قابل بررسی و مطالعه هستند که در گروههایی ( مانند : متریال ، شکل و ظاهر ، مکان مورد استفاده ، محل تولید ) قرار میگیرند .
از آنجایی که محبوبیت معماری مدرن روز به روز در حال افزایش است ، در صنعت طراحی دکوراسیون بسیاری از سازندگان و طراحان راغب هستند تا ظاهری مدرن را در فضای آشپزخانه ایجاد کنند . کابینتهای مدرن میتوانند از متریال مختلفی ساخته شوند که دارای ویژگیهای متنوعی هستند .
کابینت MDF از پرکاربردترین متریال در آشپزخانههای امروزی است که در سبک مدرن قرار دارند . در گذشته کابینتهای آشپزخانه عموما از فلز یا چوب طبیعی طراحی و تولید میشدند ؛ اما با پدیدار شدن امدیاف ، کابینت MDF جایگزین پرتکرار آشپزخانههای امروزی شدند .
کابینت با متریال MDF ، محصولی بسیار اقتصادی است که دوام و ماندگاری نسبتا بالایی دارد . این کابینتها تنها در سبک مدرن و مینیمال قابل اجرا هستند و از نظر تنوع رنگ ، بینظیر میباشند . در واقع ، ورقهای ام دی اف در هر رنگی تولید و به بازار عرضه میشوند .
از سوی دیگر ، مقاومت کابینتهای MDF در برابر رطوبت کم است ؛ اما در صورت اینکه از آن به خوبی مراقبت شود ، تا سالهای طولانی میتوان از کابینتهای ام دی اف در آشپزخانههای مدرن استفاده نمود . شایان بذکر است که نمونههای ام دی اف ضد آب و مقاوم نیز داریم و طبیعتا از قیمت و کیفیت بالاتری برخوردارند .
مدلهای مختلف کابینت mdf در بازار وجود دارد که از تخته فیبر با چگالی متوسط و روکش لمینت میباشند . در صورتیکه ( به جای روکش لمینت ) از روکش فرامید استفاده شود ، ورق فرامید با طرحها و نقش و نگارهای برجسته پدیدار میگردد که دارای مقاومت و زیبایی بیشتر نسبت به روکش لمینت است .
در حقیقت ، ضخامت ورق فرامید ۱۶ میلیمتر است که از آن در ساخت انواع لوازم منازل و طراحی دکوراسیون ( مانند کمد دیواری و کابینت آشپزخانه ) استفاده میشود . روکش فرامید ( یا فوق برجسته ) ضخیمترین روکشی است که بر روی امدیاف خام کشیده میشود . دلیل زیبایی و پر طرفدار بودن این روکشها ، برجستگیهایی که بر روی آن وجود دارد .
نمونههای طرح چوب آن ، بسیار به متریال چوب طبیعی شباهت دارد . به طور کلی باید بگویم که کابینت آشپزخانه از جنس فرامید ساخته شده از آن ، تنها در سبک مدرن اجزا میگردد و از مقاومت بسیار بالاتر و قیمت بیشتر ( نسبت به متریال امدیاف ) برخوردار هستند .
یکی دیگر از کابینتهای مدرن ، کابینتهای آشپزخانه با متریال ملامینه است که با امدیاف خام ( بیشتر نئوپان ) به همراه روکش ملامینه تشکیل میشوند . این روکش نسبت به لمینت ( متداولترین روکش ام دی اف خام ) ، ضعیفتر میباشد .
در حقیقت ، کابینت ملامینه را در بازار اینگونه میشناسند که از نئوپان یا امدیاف خام با چگالی پایین ساخته میشود و نباید مقاومت کم و دوام پایین کابینتهای ملامینه را نادیده گرفت . از سویی میتوان بیان کرد که کابینت ملامینه قیمت پایینی دارد و مناسب برای محیطهای ( همچون خانههایی با اسکان موقت یا محیط کاری و اداری ) است .
کابینت هایگلاس یکی از جذابترین و زیباترین نمونههای کابینت مدرن بحساب میآید که درخشندگی و بازتاب نور در آن حرف اول را میزند . این نوع کابینت به آشپزخانه جلوه بصری زیبا و درخشنده میبخشد که در سبک مدرن اجرا میشوند .
کابینت با متریال هایگلاس ، از امدیاف خام با روکش پلکسیگلس ( نوعی روکش پلاستیکی مانند شیشه ) تشکیل شده است . این روکش باعث میشود تا بازتاب و انعکاس نور در آشپزخانه بسیار بالا رود . در واقع تمام نور دریافت شده از محیط مجددا ( در محیط آشپزخانه ) باز تابانده گردد .
این نوع کابینت مناسب برای آشپزخانههای است که فضای کوچک و نقلی و حتی بزرگی ( فاقد پنجرهاند ) میباشد . به شکل کلی ، کابینت هایگلاس در برابر نفوذ آب و خط و خش آسیبپذیر است و در کنار زیبایی منحصربه فردی که برای آشپزخانه ایجاد میکند ، نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتری را دارد . تنوع رنگ و طرح در ورق هایگلاس بسیار بالا است و قیمت آن اقتصادی میباشد .
پلی اورتان نوعی متریال است که مغزی آن از ام دی اف خام یا چوب تشکیل میگردد و پس از آن با روکشی از رنگ پلی اورتان پوشانده میشود . کابینت پلی اورتان در سبکهای کلاسیک و نئوکلاسیک و مدرن ساخته میشود . این موضوع بسته به مدل ، دارای حکاکیهایی است که توسط ماشین CNC بر روی ام دی اف خام اجرا میشود .
کابینت پلی اورتان ذاتا فاقد حکاکی است و طرح و مدلی ساده را دارد . این کابینت از نظر رنگ ، تنوع بالایی را دارد و ممکن است که به شکل مات یا براق ساخته شود . مقاومت و کیفیت این مدل کابینت بسیار بالا است و با توجه به این مسئله ، کابینت پلی اورتان جزو کابینتهای گران قیمت محسوب میشود .
اگر چه عمر استفاده از کابینتهای گالوانیزه ( مشهور به کابینتهای فلزی ) تقریبا تمام شده است ؛ اما هنوز هم رد پای این کابینت در محیط آشپزخانههای ارزان قیمت میتوان مشاهده کرد . به غیر از کابینت گالوانیزه یا ورق سیاه ، نوعی دیگر از کابینت فلزی نیز در آشپزخانههای مدرن امروزی تعبیه میشود که اتفاقا بسیار بادوام و بسیار گران قیمت هستند .
در حقیقت ، منظور همان کابینت با متریال استیل است . کابینت استیل چنان بادوام و با کیفیت هستند که همواره از آن در آشپزخانههای صنعتی استفاده میشود . این نوع کابینت بسیار براق است و جلوه زیبای دارد که به صورت محدود در آشپزخانههای سبک مدرن و لاکچری به اجرا در میآید .
بهرگیری و استفاده کامل از کابینت استیل در آشپزخانه باعث میشود تا ظاهر محیط ، رنگ و بویی صنعتی و رستورانی بگیرد ؛ به این علت معمولا تنها بخشی از دکوراسیون آشپزخانههای خانگی را با کابینت مدرن فلزی استیل طراحی میکنند که در نوع خود بسیار زیبا و منحصربه فرد میباشد .
کابینت انزو نوعی کابینت ایتالیایی است که توسط شرکت انزو به بازار عرضه میشود و به همین علت به کابینت انزو مشهور هستند . اما امروزه این نوع کابینت ، توسط بسیاری از شرکتهای کابینت سازی ( ایرانی و خارجی ) تولید میشود و دیگر مختص سازندگان و طراحان ایتالیایی نمیباشد .
کابینت انزو ، سطحی براق و بسیار درخشندهای را دارد و ساخت آن مستلزم وجود تجهیزات مدرن و پیشرفته و همچنین وجود محیط ایزوله است . به این دلیل ، تنها برخی شرکتهای کابینت سازی پیشرو و صاحب نام میتوانند این نوع کابینت آشپزخانه را تولید کنند .
این نوع کابینت آشپزخانه در هر سبکی ساخته شود که ظاهر زیبا و درخشانی را دارد و از مقاومت بسیار بالایی در برابر خط و خش و رطوبت برخوردار میباشد . قیمت این کابینت انزو به علت پروسه دشوار رنگ آمیزی آن نسبتا بالا است و تنها در رنگ سفید براق تولید میگردد .
ممبران از دیگر متریال استفاده در کابینت آشپزخانه است که دارای قابلیت طرح پذیری بالا و حکاکی میباشد . از این نوع کابینتها در سبک کلاسیک به وفور دیده میشود ؛ اما این بدان معنا نیست که از این متریال با کیفیت و مقاوم نباید در سبک مدرن استفاده کرد .
شایان بذکر است که کابینتهای مدرن ممبران به شکل ساده طراحی و تولید میشود و دربهای آن فاقد تزئینات یا حکاکیهای تزئینی میباشد . کابینتهای ممبران ، دارای متریال مقاوم در برابر رطوبت و آب است که مناسب برای استفاده در محیطهای مرطوب و یا در معرض آب میباشد .
PVC جنس روکش استفاده شده در کابینت ممبران است که به شکل یکسره و یکپارچه بر روی امدیاف خام کشیده میشود . این شیوه ساخت و جنس خود PVC باعث میشود که کابینت ممبران چه در سبک مدرن و چه سبک کلاسیک ، در مقابل رطوبت مقاومت بسیار بالایی را داشته باشد .
کابینت وکیوم همان کابینت ممبران است که به دلیل استفاده از روکش PVC ( به صورت وکیوم بر روی ام دی اف خام ) ، نام وکیوم نیز بر کابینت ممبران اطلاق میگردد . در صورتیکه به شکل کامل با ورق PVC پوشانده شود ، مقاومت آن در برابر رطوبت بسیار بالا میرود . ناگفته نماند که این موضوع تا حد زیادی وابسته به شرکت سازنده کابینت وکیوم میباشد .
در کابینتها بهرگیری از متریال چوب در سبک مدرن ، طرحی بسیار آزاد محسوب میگردد که دست طراحان را باز میگذارد تا از هر نوع چوبی برای ساخت کابینت استفاده کنند . کابینت با متریال چوب طبیعی ، یکی از زیباترین و جذابترین مدلهای سبک مدرن است .
به دلیل اینکه ظاهر کابینتهای مدرن ساده است و نیز بافت گره مانند چوب طبیعی زیبایی خاصی به فضای آشپزخانه میبخشد . به راستی که هیچ کسی نمیتواند از کابینت چوبی به سبک مدرن چشم پوشی کند ؛ زیرا زیبایی بیبدیل آن در ذات خود چوب نهفته است . کابینت چوبی مقاومت بالایی دارد و در صورت مراقبت خوب از آن ، میتوان از این نوع کابینت سالهای استفاده نمود .
ضعف اصلی این مدل کابینتها ، نفوذ آب و رطوبت به بافت چوب است که نیاز به مراقبت زیادی را میطلبد . جهت رفع این مشکل ، لازم است که در بازههای زمانی مختلف روغن کاری و تحت مراقبت ویژه قرار گیرند . همواره قیمت کابینتهای چوبی ( در هر سبکی ) ، بالا است و جزو گران قیمتترین کابینتها برای آشپزخانه میباشند .
این مدل ، کابینتهای بلند و کشیده با دربهای شیشهای میباشد . در واقع از کابینت شیشهای تنها در بخش کوچکی از آشپزخانه میتوان استفاده نمود و استفاده افراطی از آن توصیه نمیگردد . کابینتهای شیشهای معمولا برای گنجههای سوپری مناسب هستند و البته نقش دکوراتیو و بخش تزئینی را هم برعهده دارند .
در صورت استفاده به عنوان دکوری از آنها ، باید شیشهها شفاف باشند و در صورت کاربرد به عنوان کابینت سوپری ، باید از شیشههای مات برای آن استفاده نمود . کابینتهای شیشهای لزوما به شکل یک تکه طراحی نمیشوند و ممکن است که هر قطعه به چند ( درب شیشهای ) تقسیم شود تا خطر شکستن شیشهها ( به طور یکجا ) کاهش یابد .
این مدل کابینتها به طور کاملا سبک مدرن قرار نمیگیرند و کمی به دیگر سبکها گرایش دارند . گفتنی است که گروهی از افراد به سبک مدرن علاقه دارند و در عین حال ، تمایل به استفاده از المانهای ( دیگر سبکها ) در چیدمان و دکوراسیون آشپزخانه خود را دارند . از این رو ، کابینت ترکیبی با کمی انعطاف بیشتری به رفع نیاز این گروه کمک میکند .
در این کابینتها میتوان به صورت محدود از المانهایی دیگر سبکها به شکل تلفیقی ( مانند نئوکلاسیک ) استفاده کرد . به عنوان مثال : صفحه کانتر یا سینک ظرفشویی را میتوان از مدلهای کمی تزئینیتر ( مانند سنگ ) استفاده نمود . البته باید در نظر داشت که از سبک مدرن نباید فاصله بگیرید و همچنین با چیدمان خارج از سبک ، دچار آشفتگی در فضای آشپزخانه شود .
کابینتهای مدرن آشپزخانه در ذات خود سادگی منحصربه فردی را دارند که اشاره شد و فاقد جزئیات اضافه و تزئینات مجلل است . این مدل کابینت آشپزخانه با ترفندهایی طراحی و تولید میشوند که بیشتر به سبک طراحی مینیمال شباهت دارند . یکی از ترفندها ، شبیه کابینتهای بدون دستگیره است که سادهترین حالت کابینت آشپزخانه بحساب میآیند .
علاوه بر آن ، نصب کابینتهای آشپزخانه بشکل یکسره نیز روشی دیگر است که باعث میشود تا کابینتها همچون یک دیوار بحساب بیایند و کمتر شبیه کابینت باشند . در این نوع محصول از رنگهای روشن و خنثی به صورت کامل ( مانند کابینتهای یکدست سفید ) استفاده میشود که میتواند به سادگی بیشتر فضا آشپزخانه کمک کند .
کابینتهای مینیمال از المانهای آشپزخانه و کابینتهای مدرن بهره میبرند و این روزها در دکوراسیون آشپزخانهها بسیار فراگیر شدهاند . سبک مینیمال از سبک مدرن سادهتر است و نه تنها جزئیات اضافه در آن دیده نمیشود ؛ بلکه هر چیزی در آن ( به اوج سادگی خود ) اجرا میگردند .
این نوع محصول بیشتر به سمت سادگی و پرهیز از وجوه تزئینی رانده میشوند که در آشپزخانههای مدرن پر طرفدار میباشند . کابینت مینیمال بسیار ساده میباشد و مناسب برای هر فضاهایی ( اعم از کوچک و بزرگ ) است . بنابراین ، افراد بیشتری به کابینت مینیمال علاقه نشان میدهند و در عین حال ، از ظاهر آن دیرتر خسته میشوند .
در این نوع محصول کابینتها فاقد دستگیره هستند و تنها در رنگهای روشن تولید میشوند . در کابینت مینیمال میتواند از متریال مختلفی ( مانند : چوب ، MDF ، هایگلاس ، انزو و … ) استفاده نمود . در یک آشپزخانه سبک مینیمال نباید فضای آشپزخانه شلوغ بنظر آید و همه چیز باید به طور کامل در کابینتها جای بگیرد .
در طراحی کابینت آشپزخانه سبک مینیمال میتوان از رنگهای خنثی ( به ویژه سفید ) استفاده کرد که از اصلیترین شاخصهها برای طراحی کابینتها در این سبک میباشد . بهرگیری عناصر ساده طبیعی ، یکی دیگر از المانهایی است که برای زیبایی بیشتر میتوان در آشپزخانههای مدرن از آنها بهره گرفت .
کابینت دکوراتیو به مدلی از کابینتهای مدرن گفته میشود که در آن وجه دکوراتیو و تزئینی ( به کمک قفسهها و کابینتهای ویترینی ) بهبود یافته است . در این مدل ، بخش زیادی از کابینتها را قفسههای دکوراتیو یا کابینتهای بدون درب تشکیل میدهند . این محصول ، شرایط مناسبی را برای چیدمان وسایل و ظروف دکوراتیو مهیا میسازد .
در طراحیهای جدید و مد روز ، میتوان چند شلف یا طبقه ( جهت استقرار ظروف و وسایل مختلف بر روی آن ) را تعبیه کرد که بسیار مورد توجه قرار میگیرد . در کل میتوان بیان نمود که کابینتهای مدرن با سهم دکوراتیو بیشتر میتوانند ، یک گزینه جذاب و مد روز برای آشپزخانههای شیک و لوکس امروزی باشند .
همانگونه که از نام آن مشخص است ، این مدل کابینت بیشتر در پلانهای خاص طراحی و تولید میشود . در حقیقت ، شیوه طراحی و تولید کابینتها به شکل حرف L میباشد . در این مدل ، دو ردیف یونیت خطی داریم که در انتها به یکدیگر متصل میشوند .
این امر سبب میشود تا در قسمت جلویی یا میانی آشپزخانه جزیره یا میز نهار خوری قرار گیرد . کابینتهای ال شکل برای محیطهایی مناسب است که سبک چیدمان منزل و دکوراسیون داخلی آن به شکل مدرن باشد . در واقع این مدل ، عموما در آشپزخانههای باز یا محیطهای آشپزخانه با اتاق نشیمن یکسان است ، اجرا میشود .
کابینتهای مدرن پلهای مدلی است که در آن کابینتهای آشپزخانه در یک سطح قرار ندارند و به شکل پلکانی و غیر هم سطح طراحی و تولید و نصب میشوند . این مدل ، در کابینتهای دیواری آشپزخانه به وفور دیده میشود ؛ چراکه عمق کابینتهای دیواری یک اندازه نیست و گاها به صورت پلهای است .
در برخی از مواقع به شکل یکسره نیز باشد که در قسمت وسط ( به علت عقب نشینی ) ، بخشی از کابینتها بصورت پلکانی قرار میگیرند . در کابینت پلکانی ، رنگ هر طبقه نیز متفاوت است که در این صورت زیبایی کار دو چندان میشود . این نوع کابینتها ، تنها در سبک مدرن و سبک مینیمال به اجرا در میآید و هیچ گاه در سبک کلاسیک دیده نمیشود .
در این مدل ، کابینتهای دیواری یا هوایی در دو طبقه با دو درب مجزا تولید میشوند . این کابینتها ، معمولا بشکل بسیار کشیده و بلند هستند و ممکن است تا سقف امتداد داشته باشند . در این مدل کابینتها از دو درب به جای یک درب استفاده میشود تا هم دسترسی به ابزارآلات داخل آن راحتتر باشد و هم فضای داخلی کابینتها از یکدیگر مجزا شوند .
این محصول مناسب برای آشپزخانههایی است که کابینتهای هوایی کشیده دارند و نصب دربهای یک تکه از زیبایی فضای میکاهد . در طراحی کابینت بشکل دو طبقه میتوان از نورپردازی برای زیباتر شدن کابینتهای دیواری استفاده کرد . علاوه بر آن میتوان از دستگیره مخفی یا دستگیره نواری در این مدل کابینت استفاده نمود .
کابینتها یکسره بصورت یکتکه تا سقف امتداد دارند و مناسب برای آشپزخانههایی است که با محدودیت فضا مواجه هستند . در واقع کابینتهای یکسره ، بهترین گزینه برای آشپزخانههای کوچک میباشد . این نوع محصول از کابینتهای مدرن بحساب میآید .
با نصب و تعبیه چند نمونه از این کابینتها ( بشکلی که از زمین تا نزدیک سقف به شکل یکسره امتداد دارند ) ؛ کاربری آشپزخانه کوچک چند برابر میشود . کابینتهای یکسره میتوانند گزینه مناسبی برای کابینتهای سوپری نیز باشند . بنابراین میتوان کابینتهای دیواری را بلند و کشیده ( تا نزدیک به سقف امتداد ) داد .
با توجه به نام کابینت ویترین دار ، آشکار است که این نوع کابینت آشپزخانه جنبه ویترینی و دکوراتیو دارد . درب این مدل کابینتهای آشپزخانه از جنس شیشه است تا ظروف و اشیاء درون کابینت دیده شود . این موضوع در جهت زیبایی سازی محیط آشپزخانه موثر است .
در این طراحی ، غالبا درون کابینت ویترینی از لامپ یا LED استفاده میشود تا فضای داخل کابینت روشن و زیبا گردد . ضمنا میتوان از سایر وسایل و ابزار تزئینی ( مانند : شمعهای زیبا ، گلدانهای کوچک ، ظروف تزئینی ساده و کاربردی ، ظروف چوبی یا سفالی ) استفاده نمود که بهترین گزینهها برای چیدمان در کابینت مدرن ویترین دار میباشند .
در طراحی کابینت مدرن بصورت خطی ، خطوط افقی بیشتر جلب توجه میکنند . از مدل کابینت مدرن بیشتر در پلانهایی استفاده میشود که فضای عمومی آشپزخانه کوچک و کشیده است و این راهکار میتواند فضای عمومی آشپزخانه بزرگتر و وسیع نشان دهد . در حقیقت ، نقشه آشپزخانه بخشی از فضای نشیمن بحساب میآید .
از دیگر کاربردهای این مدل کابینت ، استفاده در آشپزخانههای تک دیوار است . در چنین پلانی نیز کابینتها به صورت خطی طراحی میشوند و خطوط افقی بیشتر دیده میشوند . این نوع کابینت مدرن را با تعبیه یک کابینت جزیره میتوان کاربردیتر و زیباتر نمود و فضای خصوصی بیشتر در محیط ایجاد کرد ؛ البته به شرط آنکه فضای کافی برای نصب جزیره وجود داشته باشد .
در این نوع کابینت مدرن از طرحها و رنگهای فانتزی و کمی پر انرژیتر استفاده میشود . در واقع از آنجا که بسیاری افراد به طرحها و اشکال فانتزی علاقه بیشتری دارند و با توجه به دکوراسیون آشپزخانه ( سبک مدرن ) میتوان از المانهای عروسکی و فانتزی در طراحی و تولید این نوع کابینت آشپزخانه بهره برد .
این مدل کابینتها در رنگهای ( سفید صدفی ، صورتی پاستیلی ، فسفری یا آبی پاستیلی ) طراحی و تولید میباشند . در این مدل از کابینتهای یکدست سفید با المانهای فانتزی ( مانند دستگیرههای فانتزی با رنگهای خاص ) استفاده میشود که در عین زیبایی ، وجه سنگین و شکیل خود را نیز حفظ میکنند و نوید بخش یک آشپزخانه با کابینت مدرن فانتزی هستند .
کابینتهای بدون دستگیره ، یکی از زیباترین و خاصترین نوعهای کابینت مدرن آشپزخانه است که دارای پرطرفداران بسیاری هستند . این مدل کابینتها میتوانند بدون دستگیره ( باز و بسته شدن به وسیلهی مگنت ) باشند و یا بشکل دستگیره مخفی طراحی شوند .
کابینتهای مگنتدار به وسیله آهنربا باز و بسته میشوند و استفاده از آنها بسیار ساده و راحت است که تنها با یک فشار ساده نیز ، باز یا بسته میشوند . کابینت مدرن بدون دستگیره ( به ویژه در رنگهای خنثی و روشن ) ، یکی از بهترین گزینه برای آشپزخانههای کوچک و نقلی است ؛ چراکه باعث میشود تا فضا آشپزخانه بزرگ و گسترده دیده شود .
این مدل از کابینت مدرن دارای دستگیره میباشد ؛ بطوری که دستگیرههای آن قابل مشاهده نیست . مکانیزم کابینت مدرن با دستگیره مخفی بگونهای است که دارای نوعی شکاف و درز بر روی درب کابینت میباشد و به وسیله آن میتوان درب ( کابینتها یا کشوها ) را باز یا بسته نمود .
در این نوع کابینت آشپزخانه ، نحوه طراحی دستگیره مخفی ( یا همان درزها ) به این شکل میباشد که هم بصورت افقی و خطی و هم بصورت عمودی تعبیه میشود و حتی در صورت تمایل ، ممکن است که کاملا بشکل مخفی و خارج از دیدرس طراحی شود . این مسئله زیبایی را در کابینت مدرن و در نتیجه محیط آشپزخانه چندین برابر میکند .
یکی دیگر از مدلهای کابینت مدرن ، کابینت منحنی است که بشکل منحنی یا هلال طراحی و تولید میشود که بدنه و درب آن کابینت قوسدار ( بشکل منحنی یا هلال ) میباشد . جهت ساخت این کابینت آشپزخانه از ام دی اف خام استفاده میشود .
با توجه به انعطافپذیر متریال MDF ، در هنگام ساخت و در جهت شکل دهی به ورق ام دی اف ( بصورت هلال و منحنی ) باید از دستگاههای خاص استفاده کرد . کابینت هلال در سبک مدرن قابل اجرا است که قدرت تطبیق بالایی در پلانهای کوچک را دارد و میتواند نواقص آشپزخانه را به بهترین نحو بپوشاند .
همانطور که میدانید ، امروزه کابینتهای سبک مدرن تنها مختص آشپزخانههای منزل نمیباشد ؛ بلکه حضور پررنگ آنها را در آشپزخانههای صنعتی و شرکتی نیز میتوان مشاهده کرد . بنابراین میتوان بیان نمود که یکی از لزومات دکوراسیون اداری ، کابینت مدرن است .
با توجه به اینکه در محیطهای اداری کمتر به جنبه دکوراتیو کابینتها توجه میشود ، داشتن کابینت به سبک کلاسیک هیچ توجیهی را ندارد . به این دلیل بیشتر این کابینتها به سبک مدرن طراحی میشوند تا هم کارایی بیشتری داشته باشند و هم باعث شلوغی در آن محیط نشود .
حضور کابینتها در مجموعههای اداری و تجاری باید بشکل مدلهای مینیمال و سادهتر ( مانند : کابینتهای بدون دستگیره ) استفاده شود که در آن از رنگهای خنثی و روشن بیشتر استفاده میگردد . در طراحی کابینت مدرن شرکتی نیاز به تعبیه پیشخوانهای بزرگ نیست و این کابینتها بسته به نیاز مشتری کاملا اختصاصی طراحی میشوند .
در طراحی این مدل کابینتها ممکن است که به حذف بسیاری از ملزومات مربوط به آشپزخانههای خانگی بپردازند . در حقیقت این نوع کابینتها فاقد ملزوماتی ( همچون : لگن بزرگ ظرفشویی و وجود هود و مواردی از این قبیل ) هستند ؛ زیرا ضرورتی هم برای اجرای این تجهیزات وجود ندارد .
از طرفی باید بگوییم که این مدل کابینتها در آزمایشگاهها و مراکز درمانی ( اغلب دارای تجهیزات آزمایشگاهی ) نیز کاربرد دارند که برای تسهیل کار محققان یا دانشمندان طراحی میشوند . این مدل کابینت دارای استاندارد خاص خود میباشد که میتوان در محیطهای آزمایشگاهی و بیوتکنولوژی از آن استفاده کرد .
در واقع این مبلمان با بهرگیری از انواع مواد با هدف مقاومت در برابر سختیهای محیط آزمایشگاهی ساخته میگردند تا به لطف آن در آزمایشهای متعدد دچار آسیب نشوند . به دلیل جایگاهی این مدل کابینتها ، رنگ استفاده شده در طراحی آن آبی است که از خانواده رنگهای سرد میباشد و رنگ باعث القای حس آرامش در انسان میشود .
القای حس آرامش و اثر رنگ آبی در مراکز درمانی و آزمایشگاهی با هم ارتباط نزدیکی دارد . بی دلیل نیست که وسایل پزشکی و نیز ابزارآلات مربوط به آزمایشگاه بیشتر رنگهای سفید و آبی دارند . پس از سفید آبی بیشترین رنگی است که برای طراحی و ساخت این مدل کابینت مورد استفاده قرار میگیرد .
این کابینت یکی از بهترین گزینهها برای آشپزخانههای کوچک و نقلی میباشد ؛ البته هیچ محدودیتی برای استفاده در آشپزخانههای بزرگ را ندارد . به دلیل سادگی این نوع کابینت مدرن ، مناسب برای آشپزخانههایی است که فضای بسیار کوچکی را دارند و باعث ایجاد محیطی منظم و مرتب میشود .
با در نظر گرفتن موضوع بیان شده ، در این نوع کابینت از متریالهای ( مانند هایگلاس ) و نیز رنگهای روشن استفاده میشود تا بازتاب نور بیشتری را در محیط ایجاد کند . این امر باعث میشود تا فضای آشپزخانه بزرگتر و گستردهتر بنظر آید . بطور کلی ، در این محیطها میتوان از پیشخوان یکدست یا کابینتهای بدون دستگیره و سراسری استفاده کرد .
کابینتهایی که در ویلاها استفاده میشوند ، معمولا از طرح و مدلهای مدیترانهای یا جنگلی الهام گرفتهاند و میتوان از طرحهای مختلف کابینت مدرن ویلایی ( بسته به نوع طراحی دکوراسیون داخلی ویلا و نیز موقعیت مکانی آن ) استفاده نمود .
به عنوان مثال : در ویلاهای جنگلی از کابینتهایی استفاده میشود که از جنس چوب درختان جنگلی ساخته شدهاند . همچنین در ویلاهای ساحلی ( بدلیل وجود میزان رطوبت بالا ) باید از کابینتهایی با متریال ضد آب ( مانند PVC ) استفاده میشود ؛ چراکه این کابینتها با دوام و کارایی بهتر میباشند .
علاوه بر آن ، با توجه به اینکه همواره افراد در ویلاها اسکان موقتی را دارند ( نصب و تعبیه تعداد زیاد کابینتها توجیهی ندارد ) ؛ میتوان از تعداد کابینتهای کمتری نیز استفاده نمود و از فضای باقیمانده برای طراحی یک جزیره زیبا یا یک میز ناهار خوری جذاب استفاده نمود .
از طرفی همانگونه که میدانید ، در دکوراسیون محیطهای ویلایی معمولا حداقل یک سمت دیوار به پنجره و دسترسی به فضای باز اختصاص دارد . به همین علت شیوه و نحوه طراحی و تولید کابینتها در این محیط آشپزخانه ، کمی متفاوت است . شایان بذکر است که در این مدل کابینتها کمترین محدودیت برای طراحی وجود دارد .
به دلیل وجود پنجرههای یکسره و بزرگ بسیار ، نورگیر در محیط آشپزخانههای ویلایی تکمیل است . بنابراین میتوان از تنوع رنگی بسیاری ( بویژه رنگ تیره هم ) بهره برد . کابینتهای مدرن بدون دستگیره با طراحی پلکانی از جدیدترین و مدرنترین طراحیها برای آشپزخانههای ویلایی بحساب میآید ؛ خصوصا در رنگهای تیره و مات یا طرح چوب طراحی شده باشند .
کابینتهایی در قسمت زیر گاز رومیزی وجود دارد که باید لزوما از متریال با کیفیت ساخته شوند تا در هنگام مواجه با حرارت اجاق گاز ، دچار آسیب و تغییر رنگ نشوند . این موضوع را میتوان در کابینتهای رنگ روشن ( مثل کابینتهای سفید ) مشاهده کرد .
در واقع ، کابینتهای آشپزخانه سفید رنگ و ارزان قیمت بر اثر برخورد و مواجهه با حرارت ( ناشی از پخت و پز ) به رنگ زرد گرایش پیدا میکنند و باعث میشوند تا زیبایی کل دکوراسیون آشپزخانه تحت تاثیر قرار بگیرد . بنابراین نباید از این نوع کابینتها در زیر گاز رو میزی استفاده نمود .
امروزه در طراحی کابینت مدرن زیر گاز ، دو یا سه کشوی بزرگ تعبیه و نصب میگردد که باعث زیبایی و کارایی بالایی شود و این بخش مناسب برای ادویهجات و لوازم مخصوص آشپزی میباشد . در این سبک ، دسترسی آسان و سریع و راحت به لوازم مخصوص آشپزی ملاک طراحی این نوع کابینت است .
در سبکهای ( کلاسیک و نئوکلاسیک ) هود آشپزخانه و سایر تجهیزات مدرن ، باید درون کاور پنهان شوند تا در دیدرس فضای اصلی آشپزخانه نباشند ؛ اما در آشپزخانههای سبک مدرن ، این الزام وجود ندارد و هود آشپزخانه به عنوان بخشی از دکور آشپزخانه محسوب میشوند .
با این وجود در صورت تمایل میتوان هود را درون کاوری از جنس بدنه کابینت پنهان نمود . این سازه همان کابینت مدرن با هود مخفی است که باعث میشود تا محیط آشپزخانه شیک و مدرن به نظر برسد و فضای آشپزخانه خلوت و ساده باشد . این مدل کابینتها مناسب برای دکوراسیون به سبک مینیمال است که در آن سادگی مهمترین اصل میباشد .
از این نوع کابینت مدرن میتوان در محیطهای آشپزخانه ( به سبک مطبخ یا سبک اصلی دکوراسیون ، کلاسیک ) نیز استفاده کرد . این نوع کابینتها میتواند چیدمان دکوراسیون آشپزخانه حرفهای و کاربردی شود و این اجازه را میدهد تا وسایل و لوازم را به چینش بهتری سازماندهی گردد .
این محصول مدرنیته بهترین گزینه برای آشپزخانههای دارای مطبخ است . بطور کلی ، در مطبخ میتوان از کابینت مدرن سوپری یا کابینتهای مدرن یکسره تا سقف نیز استفاده نمود تا فضای بیشتری را برای چیدمان بهتر مهیا سازد . ضمنا لزومی ندارد که رنگ یا فرم کابینتهای مطبخ با کابینتهای آشپزخانه اصلی یکسان باشد .
این نوع کابینت مدرن بسته به متراژ محیط آشپزخانه و نیز سبک طراحی کابینتها به اجرا در میآید . در جهت طراحی و اجرا کابینت جزیره ، ابتدا به متراژ محیط آشپزخانه و سپس به نحوه طراحی کابینتها توجه میشود . کابینت جزیره مناسب برای محیطهای بزرگ و سبکهای مدرن و مینیمال است .
کابینت جزیره با سبک مدرن ، ممکن است که همرنگ با کابینتهای اصلی یا در رنگ مخالف آنها طراحی شود . همواره کابینت جزیره در مرکز توجه عموم قرار دارد ؛ چراکه رنگ خاص و طرح ویژه آن ، جلوه بصری بهتری را ایجاد میکند . بنابراین انتخاب رنگهای مخالف در این مدل کابینتها میتواند ایده جذابی برای دکوراسیون آشپزخانه به سبک مدرن باشد .
جزیره در کابینت مدرن میتواند کاربردهای مختلفی را داشته باشد و از جمله این کاربردها ( لگن ظرفشویی ، اجاق گاز ، کانتر اضافه ، میز ناهار خوری یا مدلی تلفیقی ) است . همانا جزیرههای مدرن مانند کابینتهای آن ، ساده و به دور از وجوه تزئینی طراحی میشوند و نوید این مژده را میدهد که آشپزخانهای جذاب و کاربردی بوجود میآید .
در قسمت روشویی سرویس بهداشتی ، وجود یک کابینت روشویی بسیار الزامی است . هم کابینتهای زمینی ( جهت نصب لگن روشویی بر روی آن ) و هم کابینتهای دیواری ( محل مناسب نصب آینه ) در این محیط استفاده میشود تا فضای کاربردی و مفیدی را در اختیار قرار دهند .
این کابینتها باید از متریال ضد آب تشکیل شده باشند و فضای کاربردیتری از طریق قفسهها و طبقهبندیهای مختلف مهیا میگردد . این محصول ، در رنگهای مختلفی دیده میشود ؛ اما پر مصرفترین رنگ این کابینتها ، سفید که از متریال PVC است . این مدل ، فاقد هر گونه طراحی است و تنها با استفاده از نورهای مخفی زیبا ، جلوهای خاص و مدرن و مد روز گرفتهاند .
امروزه استفاده از کابینتهای مدرن در سرویس بهداشتی مانند حمام از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است . این کابینتها فضایی مناسبی را در اختیار قرار میدهند تا بتوان لوازم بهداشتی و مورد خود را در این نوع کابینتها قرار گیرند . این مدل کابینتها هم در سرویس بهداشتیهای سبک مدرن و هم سبک کلاسیک کاربرد دارند .
در واقع ، تنها مدل و طراحی ظاهری آنها است که با یکدیگر فرق دارند . در دکوراسیون سبک مدرن ، لازم از طرحهای کابینت مدرن سرویس بهداشتی استفاده شود . این نکته را هم در نظر داشت که کابینت انتخابی ، حتما باید ضد آب باشد تا آسیب نبیند . در این گونه فضاها ، معمولا از کابینت PVC استفاده میشود که متریالی صد در صد ضد آب میباشد .
همانگونکه میدانید ، کابینت با متریالهای مختلف ساخته میشود و ممکن است که این متریال ایرانی یا خارجی باشد . نکته قابل توجه این است که متریالهای خارجی از کیفیت و دوام بیشتری برخوردار هستند . بنابراین کابینتهای خارجی نیز نسبت به نمونههای داخلی اختلاف قیمت بالاتری دارند و اکثرا در رنگهای خنثی و لایت عرضه میشوند .
از سویی دیگر ، لازم بذکر است که بسیاری از ورقهای داخلی ( در ساخت کابینت مدرن ) از نمونههای خارجی خود دور نمیباشند و بسیار با کیفیت و بادوام نیز هستند که در عین حالی ، قیمت مناسبی را دارند . کابینت انزو یا کابینت هایگلاس خارجی را میتوان از پرطرفدارترین نمونههای کابینت مدرن خارجی محسوب میشوند .
در چیدمان سبک اروپایی ، بهرگیری و استفاده از رنگهای خنثی و لایت و روشن بسیار متداول است . بنابراین در جهت استفاده از سبک کابینت مدرن اروپایی برای محیط آشپزخانه ، بهتر است که این المانها را در طراحی آشپزخانه به کار برد . یکی دیگر از این المانها در آشپزخانههای اروپایی ، استفاده از رنگهای پاستیلی است .
در صورت علاقه به نوشیدن قهوه میتوان ، یک کافیبار مینیمال و ساده به آشپزخانههای مدرن خود اضافه کرد که سبب جلوه اروپایی بیشتر در محیط آشپزخانه میشود . در کابینت اروپایی بیشتر از نورهای مخفی استفاده میگردد که همواره مورد توجه مخاطبان خود قرار گرفته است .
همانا کشور ایتالیا یا همان رم باستان یکی از پیشگامان عرصه مد و تکنولوژی بحساب میآید و امروزه کابینت ایتالیایی یکی از پرطرفدارترین مدلهای کابینت آشپزخانه است . سبک کابینت مدرن ایتالیایی معمولا مناسب برای محیطهای دلباز و بزرگ است . به این علت ، معمولا ارتفاع این نوع کابینتها نسبت به دیگر کابینتهای مدرن کمتر در نظر گرفته میشود .
در کابینت مدرن ایتالیایی از متریالهای استحکام بالا و نیز عموما از رنگهای شاد و روشن برای این سبک استفاده میشود . در پروسه ساخت کابینت ایتالیایی سعی بر این است که از برشهای کمتری استفاده شود . بنابراین کابینتهای این سبک بشکل یکپارچه و متصل بهم میباشند .
از آنجا که کشور ترکیه مشابهتهای تاریخی با کشور ما دارد ، کابینت ترک نیز از نظر سبک و سلیقه بسیار نزدیک سلایق و علایق ایرانیها میباشد . در حقیقت بسیاری از طراحان داخلی اقدام به طراحی و تولید کابینتهایی ( با الهام گرفتن از مدل کابینتهای ترکیهای ) نمودهاند که اتفاقا نزد خانوادههای ایرانی بسیار پرطرفدار و محبوب نیز میباشد .
طراحی و اجرای کابینتها بصورت بلند و کشیده از مهمترین معیارهای کابینت مدرن ترکیهای محسوب میگردد . ضمن اینکه در این طراحی سعی میشود تا از نور طبیعی آفتاب بیشترین بهره را گرفت . حضور گل و گیاه طبیعی مکمل خوبی برای کابینتهای ترک میباشد . در کابینت مدرن ترکیه از رنگهایی ( مانند : خاکستری و آبی پاستیلی ) استفاده میشود .
از آنجا که کابینتهای مدرن یکی از مهمترین و پرطرفدارترین کابینت برای محیطهای آشپزخانه محسوب میشوند ؛ قصد داریم که به بررسی و مطالعه موضوع تفاوت میان کابینتهای مدرن و دیگر کابینتها بپردازیم . جهت واکاوی این تفاوتها به موارد زیر توجه فرمایید :
همانا کابینت مدرن و کلاسیک تفاوتهای بسیاری را دارند که مهمترین آنها ، متریال مصرفی در ساخت این کابینتهای آشپزخانه بکار میرود . کابینت کلاسیک ، عموما از جنس تمام چوب و یا ترکیبی از MDF و چوب میباشد .
اما در ساخت کابینت مدرن از انواع چوب مصنوعی و MDF ( مانند : لمی گلاس و هایگلاس و … ) استفاده میشود که از قیمت کمتری برخودار میباشد . کابینت مدرن به علت داشتن سطحی صاف و طرحی ساده ، راحتتر تمیز میشود و مقاومت خوبی را در برابر رطوبت دارد .
کابینت کلاسیک دارای کابینت ویترینی با درب شیشهای است که فضایی اصیل و قدیمی را در آشپزخانه پدیدار میآورد ، اما کابینت مدرن دارای شلفها و طبقه بندیهایی ساده برای قرار دادن ظروف و یا دکوری میباشد . کابینت کلاسیک برای آشپزخانههایی با ابعاد بزرگ و متوسط مناسب است و در صورتی که برای یک محیط کوچک طراحی شود ، فضا را نامرتب و شلوغ نشان میدهد .
اما کابینت آشپزخانه به سبک مدرن مناسب برای محیطهای کوچک و دارای محدودیت فضا میباشد . سادگی در شکل و ظاهر از مهمترین خصوصیات کابینتهای مدرن بشمار میآید . کابینت آشپزخانه مدرن ، فضا را دلبازتر نشان میدهد و از لحاظ اقتصادی نیز به صرفهتر میباشد .
سبک نئوکلاسیک در قرن ۱۹ میلادی پدیدار شده است و در ذات خود دارای میانه روی و اعتدالی میباشد که توانسته تا به امروز طرفداران بسیاری را در سراسر جهان به سمت خود جلب کند . کابینت نئوکلاسیک هم برای آشپزخانههای بزرگ و هم آشپزخانههای کوچک مناسب است .
هر یک از این کابینتها ( مدرن و نئوکلاسیک ) دارای کیفیت بالا هستند ، اما نحوه ساخت آنها نیز حائز اهمیت میباشد . کابینت مدرن از متریال MDF و هایگلاس تولید میشود و کابینت نئوکلاسیک میتواند از متریال چوب طبیعی و یا MDF باشد . در واقع ، کابینت نئوکلاسیک سبکی نوین است که تلفیقی از سبکهای کلاسیک و مدرن میباشد و ویژگیهای هر دو را به همراه دارد .
کابینت نئوکلاسیک دارای طرح خاص است ، اما طرحهای آن به پیچیدگی طرح کابینت کلاسیک نیست . این کابینتها ما بین سبک کلاسیک و مدرن را میباشد . کابینت مدرن سادهترین و شیکترین نوع کابینت است که امروزه طرفداران بسیاری را به سمت خود کشانده ؛ چراکه قیمت مناسبی را هم دارد .
کابینت ممبران کابینتی با روکش وکیوم است و بیشتر در سبک کلاسیک به اجرا قرار میآید . این کابینت دارای نقش و نگار و حکاکیهایی توسط دستگاه سیانسی انجام میشود که مناسب برای محیط آشپزخانههایی متوسط و بزرگ است .
کابینت ممبران در مقایسه با سایر کابینتهای سبک کلاسیک کمترین قیمت را دارد ؛ چراکه در طراحی و تولید آن از چوب طبیعی استفاده نمیشود ، اما همواره از کابینتهای مدرن گرانتر است . در واقع ، کابینتهای مدرن شامل متریالهای مختلفی مثل : MDF یا هایگلاس میباشند . کابینتهای مدرن در طراحی ساده تولید و با هزینه مناسب به بازار عرضه میگردند .
کابینت آشپزخانه همیشه به عنوان بخشهای مهم و حیاتی خانه و آشپزخانه بشمار میآید که قیمت تمام شده آن ( به موازات مواد به کار رفته و نقش در ایجاد نظم ) قابل تغییر است . معمولا کابینتهای سبک مدرن ، ارزان قیمتتر از سایر مدلها محاسبه میشوند ؛ البته این موضوع ، به عناصر دیگر هم بستگی دارد . عواملی که در قیمت کابینت مدرن موثر هستند ، عبارتند از :
موضوع متریال استفاده شده ، از عوامل موثر بر روی قیمت کابینت آشپزخانه است . به عنوان مثال : کابینتهای ( MDF و هایگلاس و ممبران ) جزو کابینتهای با قیمت متوسط و اقتصادی دستهبندی میشوند و کابینتهایی ( اعم از : انزو ، پلیگلس ، استیل ، روکش چوب ، چوب طبیعی و … ) به عنوان کابینتهای گران قیمت محسوب میگردند .
معمولا قیمت کابینت را با معیار ( هر متر از طول کابینت ) میسنجند و سپس به معین سازی آن میپردازند . بنابراین قیمت کابینت مدرن بسته به سایز کابینتها و نیز ابعاد آشپزخانه قابل تغییر است . میتوان بیان نمود که در محیطهای آشپزخانههای بزرگ به کابینتهای بیشتری نیاز است و در نتیجه قیمت کل کابینتها نیز افزایش خواهد یافت .
یراقآلات و تجهیزاتی که در کابینت به کار میرود ، قیمت کابینتهای مدرن را تحت تاثیر قرار میدهد . در حقیقت گفتنی است که وجود یراقآلات و تجهیزاتی ( همچون : آرامبند بودن یا دستگیرههای کابینت یا کیفیت تجهیزاتی مانند : سینک ظرفشویی و شیرآلات ) در قیمت تمام شده کابینت تاثیرگذار خواهد بود .
به غیر از بدنه و دربهای کابینت ، اسکلت یا یونیت کابینت نیز در قیمت آن موثر خواهد بود . به عنوان نمونه میتوان به یونیت پیویسی ( متریالی مقاوم و ضدآب ) اشاره کرد که در صورت استفاده از آن ، قیمت کابینت را افزایش مییابد .
اگرچه کابینتهای مدرن مدلی ساده بنظر میآیند ، اما « در دل سادگی » مدلهای مختلفی را نیز دارند . بطور کل ، هر چه نحوه طراحی تا اجرای مدل انتخابی دشوارتر باشد ( در نتیجه سازنده زحمت بیشتری برای ساخت و نصب کابینت متحمل شود ) که سبب افزایش قیمت کل کابینت میگردد .
پر واضح است که کابینتهای مدرن ( در مدلهای بروز و جدید ) از بالاتری برخوردار هستند و همچنین کابینتهایی که در برههای از هر زمان فراگیر میشود ، قیمت آن نیز به سرعت افزایش مییابد . مثلا : گاهی متریال مات و گاهی متریال براق مد روز و فراگیر است که طبیعتا این مساله در قیمت کابینت موثر خواهد بود .
کابینت آشپزخانه نسبت به دیگر تجهیزات موجود در منزل ، پر استفادهتر است و دائما در معرض فرسودگی و صدمه ناشی از پخت و پز و آشپزی قرار دارد . با نگهداری درست و اصولی میتوان عمر هر کابینتی را افزایش داد و حتی به شکل مادامالعمر از آن استفاده نمود . با بهرگیری از ترفندهای کوچک میتوان از کابینت آشپزخانه برای سالهای سال محافظت کرد .
امروزه کشوها و درب کابینتها با سیستمهای باز و بسته شونده روان طراحی و ساخته میشوند ؛ لذا جهت جلوگیری از ایجاد گرفتگی و خسارت در لولاها ، هنگام استفاده از آنها تا حد امکان ملایمت به خرج دهید .
در صورتیکه کشوها را با فشاری بیشتر از حد معمول ( محکم بیرون ) کشیده و یا دربهای کابینت را به سرعت باز و بسته شود ، طی گذر زمان احتمال آسیب در بخش لولاها افزایش مییابد . در واقع ، این نکته برای کابینتهای مدرن با متریال MDF و هایگلاس بسیار حائز اهمیت است ؛ زیرا بافت مرکزی این نمونهها بر اثر استفاده نادرست ، دچار خوردگی در اطراف پیچها میشود .
نظافت مرتب و دورهای کابینتها در راستای حفظ ساختار آشپزخانه کمک بسزایی را میکند . با گذر زمان ، آلودگی و گرد و خاک میان درزها و همچنین گوشههای بدنه کابینت مینشینند که میتواند در آینده مشکلات نظافتی متعددی را پدید آورند .
کابینتهای ( هچون محل فراهمسازی غذا ) نیاز به توجه بیشتر را دارد ؛ چون ممکن است که با مواد غذایی رنگی و یا ادویهها رنگ بگیرند . کابینتهای اطراف گاز ، یکی دیگر از قسمتهایی است که به تمیزکاری بیشتری نیاز دارد . توصیه میگردد که به طور هفتگی ( با مقداری ماده تمیز کننده سبک و یک دستمال نرم ) کابینتهای اطراف گاز را چربیزدایی شود .
کابینت آشپزخانه و اسکلتبندی آن از MDF و یا تختههای « چند لا » میباشد . قرار دادن ظروف خیس و مرطوب سبب ایجاد قارچ و کپک در سطح کابینتها میشود . این امر میتواند موجب ضعیف شدن اسکلت کابینتها و در نتیجه کاهش عمر آنها گردد .
انباشتن بیش از حد اشیاء و ظروف در کابینتها باعث آسیب رسیدن و شکم انداختن بدنه داخلی کابینت میشود . ظروف و لوازم سنگین را باید با فاصله و تنها در کابینتهای زمینی قرار دهید ؛ چراکه کابینتهای زمینی جای این دسته از وسایل میباشد .
هر مدل و صفحه کابینتی ( بسته به استقامت آن ) مقدار معینی از وزن را تحمل میکند و در صورتیکه بار تکمیل شده به آن از حد تحمل صفحه فراتر باشد ، به مرور زمان ضعیف و خم خواهد شد . بنابراین باید از قرار دادن وسایل و وسایل سنگین بر روی صفحه و داخل کابینت خوداری نمود .
کابینتهای مدرن سبکی بسیار زیبا و شیک بوده که معمولا با سلایق مختلف همخوانی دارد . تقریبا هر متریالی را میتوان در طراحی و ساخت این نوع کابینت به کار برد . در جهت انتخاب این مدل کابینت ، هیچ محدودیتی برای انتخاب رنگ و طرح دلخواه وجود ندارد و دست مشتری باز است تا آنچه در رویا دارد را برای آشپزخانه دلبند خود پیاده سازد .
در هنگام خرید کابینت به پلان آشپزخانه خود و مواردی همچون : فضا و محیط آشپزخانه ، محدودهای آن ، میزان وجود نور مناسب ( اعم از طبیعی و غیره طبیعی ) و … توجه کرد ؛ زیرا ممکن است که ناهماهنگی در محیط آشپزخانه بوجود آورد و باعث نازیبایی و نامتناسب شدن جلوه آن شود .
همانطور که میدانید ، مجموعه بزرگ آبادیس با بهرگیری از تجربه چندین ساله خود در امر طراحی و تولید و اجرای تجهیزات و مصنوعات چوبی ، لوازم جانبی و مجموعه کامل از نیازهای ، مطابق با استانداردها و سلایق مشتریان توانسته گام بلندی را در جهت شکوفایی صنعت طراحی تجهیزات و مصنوعات چوبی ، لوازم جانبی بردارد .
شرکت مبلمان اداری آبادیس همواره با هدف حمایت از تولید ملی و داخلی ، حفظ مشتری مداری و رعایت حقوق مشتری ، تمامی سعی خود را در اجرا و تحویل به موقع سفارشات و محصولات مورد نیاز مشتریان داشته است و محصولات را با نازلترین قیمت و در سطح رقابتی ارائه مینماید .