بهترین محصولات MDF
ام دی اف 25 میل چیست ؟
چوب MDF مانند سایر متریالها و تمامی چوبها دارای انواع متفاوتی است که این تنوع بسیار مهم هستند چرا که اگر نسبت به تمامی آن آشنا باشیم میتوانیم بهترین را برای کار خود و محصول مورد نظرمان انتخاب نماییم . MDF دارای انواع متنوعی از روکشها ، طرح و رنگ ، سایز و ابعاد است .
این تنوع روی ویژگیهای محصول و مبلمان از این جنس تاثیرگذار است . یکی از این انواع MDF بر اساس سایز و ابعاد است و این موضوع بر محصولات MDF بسیار تاثیرگذار است . حال سوال پیش میآید که ام دی اف 25 میل چیست ؟ برای رسیدن به این سوال و این مطلب که ام دی اف 25 میل خواهیم پرداخت . با کمک این مقاله میخواهیم شما عزیزان را با جواب این سوال که ام دی اف 25 میل چیست آشنا کنیم .
MDF ، در سال 1925 توسط مخترع ویلیام میسون به اختراع رسید . ویلیام میسون یکی از دوستان توماس ادیسون بود که به صورت اتفاقی به اختراع این مواد رسید . او که به دنبال استفادههای بهینه از باقیماندههای انواع چوب در کارخانهها بود ، یک روز به طور اتفاقی فراموش میکند که ماشینآلات خود را خاموش کند و دستگاههای او به کار خود ادامه میدهند و ورقی نازک از چوب اما بادوام تولید میکنند .
میسون پس از این اتفاق ، اختراع خود را که ، یک ورقه چوبی با دوام با استفاده از تراشهای چوب در دما و فشار بالا بود به ثبت رساند . تولیدکنندگان MDF تا سالها بعد از این اختراع ، برای تولید MDF به روش میسون عمل میکردند و آن را به تکامل رساندند . امروزه MDF با استفاده از ماشینآلات فوق پیشرفته تولید و عرضه میشوند . اولین کارخانجات تخته فیبر ایران در دهه 1340 با نام فیبر رویال در بندر انزلی و فیبر بابلسر به بهره برداری رسید . نخستین کارخانه تولید MDF ایران در بهار 1383 با نام صنایع چوب خزر به بهره برداری رسید .
همانطور که گفته شد MDF در انواع متنوعی اعم از سایز و ابعاد ، روکش ، طرح و رنگ ساخته میشود و تمامی این موارد بر روی ویژگیهای محصول MDF تاثیرگذار است . در این مقاله میخواهیم شما را با انواع MDF خصوصا از نظر سایز و ابعاد آشنا کنیم و به جواب این سوال که ام دی اف 25 میل چیست ؟ بپردازیم .
- کلاس A ( انواع MDF نازک )
- کلاس B ( انواع MDF ضخیم )
- کلاس C ( MDF با فرمالدهید کم )
- کلاس D ( MDF مقاوم در برابر رطوبت )
- کلاس E ( MDF مقاوم در برابر حشرات و قارچها )
- کلاس F ( مقاوم در برابر آتش )
- کلاس G ( مقاوم و با چگالی بالا / HDF )
- کلاس H ( MDF عایق حرارتی ، صوتی و … )
- کلاس I ( انواع MDF با روکش تزئینی )
- کلاس J
- کلاس K
- کلاس L ( انواع MDF هایگلاس )
- کلاس A : اولین نوع از کلاس و درجهبندی MDF ، کلاس A است که انواع MDF نازک را در بر میگیرد و برای پوشش سقف ، دیوار ، ساخت کفپوش ، خودروسازی ، رویی دربهای چوبی و ساخت انواع کابینت و کمد مورد استفاده قرار میگیرد .
- کلاس B : MDF های کلاس B متضاد کلاس A است و از ضخامت بالایی برخوردار است . میتوان از آن برای ساخت روکشهایی با نقش و نگار استفاده کرد . به علت ضخامت بالایی که دارد کار با آن آسانتر است .
- کلاس C : این نوع MDF به علت اینکه با فرمالدهید کم است در برابر خوردگی مقاوم هستند . مناسب در صنعت مبلمان هستند .
- کلاس D : این نوع از MDF در برابر رطوبت مقاوم است و در آن نوعی چسب استفاده میشود . چسبی که فرمالدهید است و موجب مقاومت در برابر رطوبت میشود . از این MDF میتوان در فضاهایی استفاده کرد که دارای رطوبت است و در ساخت دربهای سرویس بهداشتی و حمام ، پنجرهها ، پلهها و … استفاده کرد .
- کلاس E : یکی از مشکلات بزرگ که همیشه برای محصولات چوبی ایجاد میشود ؛ تجمع حشرات و قارچها در آنها است . در ساخت این MDF از حشرهکش و مواد ضد قارچ استفاده شده است که از نفوذ آنها به چوب جلوگیری میکند . در تولید پارکت و محصولات مشابه آن مورد استفاده قرار میگیرد .
- کلاس F : چوب ، یکی از مواردی است که موجب شعلهور شدن آتش میشود به همین دلیل در ساخت بسیاری از محصولات چوبی باید از مواد اولیهی مقاوم در برابر آتش استفاده کرد . MDF کلاس F از انواع MDF مقاوم در برابر آتش است و از آن در ساخت کفپوشها و دیوارپوشها استفاده میشود .
- کلاس G : مقاوم و در عین حال سبک بودن از مهمترین ویژگیهای وسایل چوبی است . در این نوع MDF با افزایش پرس و برخی افزودنی ، چگالی بالاتری خواهد داشت و برای محصولات چوبی سبک گزینه مناسبی است .
- کلاس H : این نوع MDF چگالی کمی دارد و علاوه بر عایق حرارتی دارای عایق صوتی نیز است .
- کلاس I : این نوع MDF برای زیبایی بیشتر استفاده میشود و دارای انواع روکش از جنس PVC و ملامینه است و به عنوان MDF ملامینه یاد میشود . این نوع MDF در دکوراسیون داخلی ادارهها یا منازل مورد استفاده قرار میگیرد .
- کلاس J : برای ساخت رویههای چوبی مورد استفاده قرار میگیرد .
- کلاس K : MDF خام است که در ستونهای داخلی ساحتمانها ، پارتیشنبندی ، اسباببازی و … مورد استفاده قرار میگیرد و بسیار شکلپذیر است . از دیگر مزایای این نوع MDF دارای قابلیت شکلپذیری آسان است ، دارای لبههای محکم و سبک و سطوح صاف و متراکم است .
- کلاس L : یکی دیگر از انواع MDF ، هایگلاس است که این روزها بسیار مورد استقبال افراد قرار گرفته شده است . در واقع MDF هایگلاس دارای روکش پلاستیکی به نام پلکسی گلاس است که از جنس پلی کربنات است که مانند شیشه شفافیت بالایی دارد و نسبت به آن سبکتر است . این نوع MDF در ساخت انواع کابینتهای هایگلاس و دیگر ملزومات دکوراسیون داخلی استفاده میشود .
- MDF خام : همانطور که از اسمش مشخص است این MDF مانند چوب طبیعی بدون روکشهای تزیینی است و به صورت خام میباشد . این نوع MDF در ساختمان سازی ، مبلمان ، ساخت اسباب بازی ، ساخت آرک ، پارتیشنبندی و دیگر وسایل استفاده میشود و کاربرد دارد .
- MDF تخته فیبر چگالی بالا ( HDF ) : همانطور که تا الان گفته شد MDF یعنی تخته فیبر با چگالی متوسط اما این نوع MDF تخته فیبری است با چگالی بالا که به آن HDF میگویند . این نوع MDF چیست ؟ نسبت به چوب سبک تر است و بسیار سبک است و نیز در بسیاری از صنایع و ساخت مبلمانها کاربرد دارد .
- MDF تخته فیبر با چگالی پایین ( LDF ) : این نوع MDF چیست ؟ این نوع MDF برعکس HDF دارای چگالی کم و پایین است و به عنوان عایق صوتی وحرارتی از آن استفاده میشود .
- MDF با روکش ملامینه : این روکش MDF چیست ؟ اغلب ورقها و روکشهای MDF موجود در بازار از همین روکش ملامینه هستند .. MDF با روکش ملامینه از رزین است و دارای مقاومت متوسطی میباشد و کاربر بسیار در زمینه مبلمان سازی ، سرویس خواب ، کابینتسازی ، میز ناهارخوری و … دارد .
- MDF با روکش لترون : این نوع MDF دارای قیمت ارزان و مناسبی است . این روکش معمولا بر روی ورقهای نئوپان کشیذه میشود و به دلیل زیبایی و جذابیتی که ندارد معمولا بر روی ورقهای MDF که در کار دیده نمیشوند مانند داخل کمدها و کابینتها و یا پشتا هایگلاس استفاده میشود .
- MDF با روکش هایگلاس : این روکش MDF چیست ؟ این روکش MDF بسیار پر طرفدار است . این روکش از MDF خام با روکش پلکسی گلس ساخته شده است . پلکسی گلس مادهای است که همانند شیشه براق و درخشنده است اما از جنس پلاستیک است و نسبت به شیشه وزن سبکی دارد . ورق هایگلاس یک رو است و پشت آن معمولا ورق لترون استفاده میشود و این موضوع سبب میشود که وزن و قیمت آن کاهش یابد .
- MDF با روکش پلکسی گلس : این روکش شبیه به هایگلاس است اما مقاومت آن بسیار بیشتر از هایگلاس میباشد . این روکش بر روی MDF خام کشیده میشود بسیار مقاوم در برابر فشار ، ضربه ، خط و خش ، رطوبت است . به همین دلیل قیمت آن بسیار گرانتر از قیمت هایگلاس است .
- MDF با روکش HPL : این نوع MDF چیست و چه کاربردی دارد ؟ ورق HPL نمونهی دیگری از فراوردههای ساخته شده از MDF خام است که مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت ، حرارت ، تابش خورشید ، باد و باران و بسیاری موارد دیگر دارد . HPL ، متریالی ضد باکتریال است و به همین دلیل از آن در آزمایشگاهها و بیمارستانها نیز استفاده میشود . مقاومت ورق HPL باعث میشود که از آن بتوان در قسمتهای خارجی ساختمان و نمای بیرونی بنا نیز استفاده کرد .
- MDF با روکش PVC : PVC متریالی پلاستیکی و مقاوم در برابر رطوبت و آب است . به دلیل آنکه در پروسه ساخت کابینت و مصنوعات ساخته شده از ممبران ، MDF خام به صورت یکپارچه با روکش PVC ، وکیوم پوشانده میشود و در واقع ، هیچگونه درز یا شکافی بر روی کار وجود ندارد ، کابینت ممبران ، یا کمد و یا هر وسیلهی دیگری که از ممبران ساخته شده باشد ، ضد آب و ضد رطوبت به حساب میآید .
- MDF با روکش چوب طبیعی : این مدل MDF چیست ؟ یکی از زیباترین انواع روکشها که بر روی MDF خام کشیده میشود ، چوب طبیعی است که باعث میشود سازههای چوبی ، با قیمت بسیار اقتصادیتر تولید شوند . برای تولید وسایل و لوازم روکش چوب ، MDF خام را با روکش طبیعی چوب ، کاور میکنند . دیگر نیازی نیست برای ساخت یک محیط کلاسیک و سلطنتی هزینه بسیار بابت خرید مبلمان با چوب طبیعی نمایید و با استفاده از این محصول MDF میتوانید با قیمت بسیار مناسبی این محصولات را برای محیط مورد نظرتان تهیه نمایید .
- MDF منحنی یا هلال : این نوع MDF چیست ؟ MDF انعطافپذیری بسیار بالایی دارد ، به همین دلیل در پروسه ساخت آن میتوان ، آن را به شکل هلال یا منحنی تولید کرد . از MDF هلال در فضاهایی که با کمبود فضا مواجه هستیم ، مانند آشپزخانههای مینیمال ، میتوان استفاده کرد .
- MDF با رنگ پولیشی : این مدل MDF چیست ؟ رنگ پولیشی که بر روی MDF زده میشود ، باعث مقاومت بیشتر این متریال میشود ، اما این رنگ ، تحت شرایط خاصی بر روی MDF پاشیده میشود . کارگاهی که عملیات رنگ پولیشی در آن انجام میشود ، باید عاری از گرد و خاک و هر گونه آلودگی باشد . محصول تولیدی ، پس از هر بار رنگشدن ، سمباده زده میشود و مجددا رنگ میشود تا محصول نهایی ، تمیز ، براق و یکدست باشد . این ویژگی ، باعث میشود که MDF با رنگ پولیشی ، قیمت نسبتا بالایی داشته باشد .
- MDF با روکش UV : یکی از جدیدترین انواع روکش MDF با روکش UV است . اغلب روکشهای MDF در برابر نور خورشید مقاومت پایینی دارند اما MDF با روکش UV در برابر نور خورشید مقاومت بالایی دارد . اینکه مقاومت سایر متریالها در برابر نور خورشید پایین است به این معنی نیست که کیفیت پایینی دارند و نور خورشید زیاد باعث فرسودگی محصولات MDF نمیشود . سطح این نوع MDF از هایگلاس براقتر است . این روکش معمولاً 9 لایه است و پروسه ساخت طولانی دارد به همین دلیل قیمت بالایی دارد . این روکش در برابر اشعه ماورای بنفش مقاوم است .
همچنینی برخی از MDF ها با روکشهای ضد قارچ ، ضد رطوبت و ضد حرارت ساخته میشوند . برخی از آنها با قطر کم و برخی دیگر با قطر زیاد هستند . همچنین MDF هایی با فرمالدهید کم هستند که در ساخت مبلمانها از آن استفاده میشود . این موارد از انواع روکشهای MDF هستند که میتوان گفت از اهمیت بسزایی برخوردار هستند اما یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر روی MDF و محصولات آن سایز و ابعادش است و میخواهیم به جواب این سوال که ام دی اف 25 میل چیست ؟ برسیم .
MDF مانند دیگر متریالها دارای سایز و ابعادی است و منظور از MDF ، MDF خام است که این مورد نیز دارای انواعی از سایز و ابعاد میباشد و سایز MDF خام بر ویژگیهای محصولات آن تاثیرگذار هستند . قصد داریم در این مقاله شما را با یکی از ابعاد MDF خام آشنا کنیم و به این سوال که ام دی اف 25 میل چیست ؟ پاسخ دهیم . ورق ام دی اف 25 میل در ابعاد زیر طراحی و ساخته میشوند :
- 183 * 366
- 183 * 280
- 122 * 244
حال به این مطلب پرداختیم که ام دی اف 25 میل و نیز این ورق MDF یعنی ام دی اف 25 میل در انواع متفاوتی در روکشها ساخته شده است و در ساخت انواع متنوعی از مبلمان اعم از مبلمان اداری ، مبلمان خانگی ، مبلمان شرکتی ، مبلمان کتابخانه و … از ام دی اف 25 میل استفاده میشود .
پس از بررسی سوال ام دی اف 25 میل چیست ؟ و کاربرد ام دی اف 25 میل ، میخواهیم به مزایا و معایب این ورق MDF یعنی ام دی اف 25 میل و به طور کلی مزایا و معایب MDF بپردازیم .
- مقرون به صرفه بودن قیمت مناسب و نیز این ورق MDF یعنی ام دی اف 25 میل
- به علت ساخت آن با خرده چوبها و بازیافتی با استفاده و به کارگیری آن از قطع بیرویهی درختها جلوگیری خواهد شد و کمکی به حفظ محیط زیست خواهیم کرد .
- یکی دیگر از مزایای ام دی اف 25 میل قابلیت شکلدهی آسان ، MDF نسبت به چوب جامد شکلپذیری آسانتر و راحتتری دارد . همچنین میتوان کندهکاری و طراحی را با دقت بیشتری بر روی MDF انجام داد .
- مقاوم در برابر سرما و گرما
- دارای تنوع بسیار بالا
- مقاومت در برابر موریانه و حشرات و قارچها از مهمترین ویزگیهای ام دی اف 25 میل است .
- سطح بسیار صاف و تختهای
- از دیگر مزایای ام دی اف 25 میل وزن سبک آن است .
- از مزایای ام دی اف 25 میل این است که میتوانید مانند چوب آن را رنگآمیزی کنید و مشخص نمیشود یک چوب مصنوعی است .
- گاز فرمالدهید که در فرآیند ساخت آن استفاده میشود برای سلامتی انسان مضر است .
- اغلب MDF ها و ام دی اف 25 میل اگر در معرض آب قرار گیرند متورم میشوند و این یکی از اصلیترین معایب ام دی اف 25 میل است .
- در صورت شکستگی ام دی اف 25 میل یا ترک خوردگی آن دوباره چسباندنش از چوب طبیعی سختتر است .
شرکت طراحی مبلمان اداری آبادیس با کمک این مقاله شما را با یکی از انواع MDF از نظر سایز و ابعاد یعنی ام دی اف 25 میل و کاربرد آن و نیز مزایا و معایب ام دی اف 25 میل آشنا نمود و شما را نسبت به تمامی MDF ها آگاه کرد تا بهترین را برای مبلمان خود انتخاب نمایید .