طراحی کابینت آشپزخانه
طراحی کابینت آشپزخانه

با توجه به اینکه در دکوراسیون خانه ، آشپزخانه به عنوان یک بخش مهم بحساب می‌آید ؛ طراحی دکوراسیون آشپزخانه ( به ویژه طراحی کابینت آشپزخانه ) نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است . چراکه در محیط خانه بیشترین رفت و آمد برای محیط آشپزخانه می‌باشد و برخی از افراد همواره در طول روز ساعت‌ها ، مشغول به انجام فعالیت در آن محیط هستند . در جهت بررسی و مطالعه مقاله طراحی کابینت آشپزخانه به پرسش‌های زیر توجه کنید :

  • چه عواملی در طراحی کابینت آشپزخانه نقش دارند ؟
  • آیا انتخاب یک رنگ مناسب برای کابینت‌ها در محیط آشپزخانه تاثیرگذار است ؟
  • در جهت طراحی کابینت آشپزخانه و تولید و اجرای آن ، نصب چگونه صورت می‌گیرد ؟
طراحی کابینت آشپزخانه 1

طراحی و ساخت کابینت‌هایی مشابه با آنچه که امروز به آن کابینت می‌گوییم ؛ به زمان رنوسانس باز می‌گردد که در آن زمان کابینت‌ها به شکل کمدهای چوبی طراحی و ساخته می‌شدند و محل نگهداری مدارک و اشیای‌گران قیمت محسوب می‌شدند . می‌توان انقلاب صنعتی را نقطع عطف تاریخچه طراحی کابینت آشپزخانه برشمرد . در حقیقت انقلاب صنعتی همزمان با اختراع برق ، زمینه طراحی و ساخت کابینت‌های مدرن‌تر را فرآهم نمود .

البته نباید اختراع دریل دستی در سال 1895 را نادیده گرفت ؛ زیرا به عنوان یک اتفاق مهم در تاریخچه طراحی کابینت آشپزخانه بحساب می‌آید . پس از جنگ جهانی دوم و همزمان با اختراع انواع ماشین آلات صنعتی ساخت کابینت از یک فرآیند دستی خارج شد . سپس تولید آن بدلیل افزایش سرعت و دقت صنعتگران علاوه بر یک هنر تبدیل به یک سرگرمی دلپذیر شد . تا بیش از قرن بیستم ، کابینت‌های ثابت محل مشخصی را برای اجاق گاز ، یخچال و دیگر وسایل در آشپزخانه وجود نداشت .

زمانی انسان به کابینت نیاز پیدا کرد که یاد گرفت خوراک و مواد غذایی را انبار کند . ایده کابینت‌های امروزی از سال 1920 در اروپا شکل گرفت که کابینت‌های آن زمان به اسم هوسیر ( Hoosier ) برگرفته از نام کارخانه‌ای که آن را تولید می‌کرد . در واقع به این شکل بود ، یک مجموعه از کابینت و کشوهای کوچک و یک صفحه کار وجود داشت که در آن مواد غذایی مثل : آرد ، شکر ، ظروف و … قرار می‌گرفت . با آغاز قرن 21 ، واژگانی مانند : شیک ، تمیز ، براق و مد روز در طراحی کابینت آشپزخانه بوجود آمدند که نقش مهمی را در این زمینه داشتند .

سبک مدرن به دیگر سبک‌ها در آشپزخانه اضافه شد . در این سبک ، سطوح صیقلی ، پیشخوان‌های براق و لبه‌های نرم ، دیده می‌شد . آشپزخانه جایی است که همیشه در طراحی و استفاده درحال تغییر و تحول است . در راستای طراحی کابینت آشپزخانه مراحلی وجود دارد که قبل و بعد طراحی باید مورد توجه قرار گیرد . ابتدا بطور مختصر به بررسی مسیر طراحی و تولید و اجرای کابینت‌ها می‌پردازیم و پس از آن به مطالعه دقیق این مسیر خواهیم پرداخت . بنابراین به توضیحات زیر توجه فرمایید .

جهت طراحی کابینت آشپزخانه و ساخت و اجرای آن ابتدا کارشناس این حوزه از محل مورد نظر بازدید اولیه‌ای را به عمل می‌آورند و به اندازه‌گیری در محیط مشغول می‌شوند . پس از دریافت دقیق اندازه‌گیری‌ها ، ازبیلت آن را ترسیم می‌نمایند که نقشه آن در برنامه‌های مربوط ( مانند : کت یا 3D مکس ) به انجام می‌رسد و به مشتری ارائه می‌گردد . بعد از آن ، مشتری باید طرح را تایید کند تا برآورد جنس و هزینه شود . سپس برش و خرد کردن و مونتاژ انجام می‌گردد تا آماده سازی به انجام برسد .

نیروی نصب شروع به اجرای پروژه و نصب کابینت‌ها می‌کنند و آن را به اتمام می‌رسانند ؛ نهایتا پروژه را به مشتری تحویل می‌دهند . با توجه به موضوع بیان شده ، گفتنی است که مسیر طراحی کابینت آشپزخانه و ساخت و اجرای آن به یک پیوستگی مشخص وابسته است و شامل مراحل مختلف ( هر مرحله متصل به یکدیگر ) می‌باشد . این پیوستگی بگونه‌ای است که گذر از هر مرحله با توجه به محل قبلی صورت می‌گیرد و باید در تناسب با یکدیگر باشد .

طراحی کابینت آشپزخانه 2

جهت طراحی کابینت آشپزخانه ، ابتدا به دعوت مشتری ، کارشناسان کابینت ساز در محل مورد نظر حضور می‌یابد تا اندازه‌گیری‌هایی را به عمل آورند . بررسی دقیق فضای آشپزخانه و جزئیات آن محیط از اهمیت بسزایی برخوردار است ؛ چرا محدودیت‌های در اجرای پروژه وجود دارد . این محدودیت‌ها می‌توان در موضوعات مختلف ( تاسیسات ،  فاضلاب ، گاز ، آب و … ) خلاصه نمود .

به طور کل در این مرحله باید اندازه‌گیری‌ها دقیق صورت بگیرد و محل‌های دقیق تاسیسات ، فاضلاب ، گاز ، آب و … تعیین و مورد بررسی قرار گیرد تا به هنگام اجرای پروژه ، نصب دچار مشکل نشود . در این مرحله تعداد کابینت‌ها و نوع آن ( اعم از زمینی یا دیواری ) تعیین می‌گردد که با توجه به نیاز مشتری می‌باشد . در مرحله برداشت اولیه ، کارشناسان به بررسی و یادداشت برداری موضوعات مختلف ( مثل : مساحت فضای موجود ، میزان وجود نور طبیعی و غیر طبیعی ، رنگ‌بندی فضا و … ) می‌پردازند .

زیرا ، هر یک از این موارد می‌توانند در طراحی کابینت آشپزخانه و ساخت و اجرای آن اثر بگذارند . در مرحله اول جهت طراحی کابینت آشپزخانه ، پس از برداشت نکاتی که گفته شد ، نحوه چیدمان کابینت‌ها در دکوراسیون آشپزخانه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد . نحوه چیدمان کابینت‌ها در طراحی دکور آشپزخانه باید با رای شخصی مشتری و نظر تخصصی کارشناس صورت بگیرد تا بهترین و زیباترین چیدمان اجرا شود .

در حقیقت ، نیازهای مشتری از محیط و فضای آشپزخانه در نظر گرفته می‌شود و  علاوه بر آن ، وسایل و ابزارآلات مربوط به آشپزخانه ( مانند : یخچال‌های ساید و دو قلو ، گازهای صفحه‌ای یا مبلی ، ماشین‌های ظرفشویی و لباسشویی و … ) مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد . نقش مرحله اول در طراحی کابینت آشپزخانه و تولید و اجرای آن بسیار زیاد است ؛ چراکه ورود به مراحل بعدی بر اساس مرحله اول امکان پذیر خواهد بود . در این محله باید دقت زیادی را به خرج داد تا کیفیت طراحی و تولید و اجرای کابینت بهتر شود .

در حقیقت می‌توان گفت که کیفیت طراحی و تولید و اجرا کابینت حاصل برداشت اولیه درست و صحیح می‌باشد . اگر در هر یک از موارد بیان شده در مرحله برداشت اولیه اشتباه و خطای رخ دهد ، ممکن است که کیفیت طراحی کابینت آشپزخانه و تولید و اجرای آن را تحت الشعاع قرار دهد . این موضوع به گونه‌ای باعث می‌گردد که طراحی و تولید و اجرای کابینت‌های غیر استاندارد حاصل شود .

طراحی کابینت آشپزخانه 3

در راستای طراحی کابینت آشپزخانه مرحله دوم ، مرحله نقشه کشی بر اساس برداشت اولیه می‌باشد که از طریق برنامه‌های مرتبط ( مانند : کت یا 3D مکس ) انجام می‌گردد تا چیدمان صحیح یونیت‌ها یا کابینت‌ها را ترسیم نمایند . تمامی نکات و بررسی‌ها در این مرحله باید با برداشت اولیه و نظر مشتری مطابقت داشته باشد . در مرحله دوم ، جای دقیق وسایل و ابزارآلات مربوط به آشپزخانه ( مانند : اجاق گاز ، سینک ظرفشویی ، ماشین لباسشویی ، ماشین ظرفشویی و … ) معین سازی می‌گردد .

همانگونه که اطلاع دارید ، برخی از وسایل و ابزارآلات آشپزخانه را نمی‌توان جابجا نمود ؛ زیرا جایی تاسیسات آب و گاز و مواردی از این قبیل در آشپزخانه مشخص و معین است . به همین علت ، محدودیت‌های بسیاری در طراحی دکوراسیون آشپزخانه و تولید کابینت‌ها بوجود می‌آید که چیدمان را تحت تاثیر قرار می‌دهد . بنابراین می‌توان گفت که جای وسایل و ابزارآلاتی مانند : ماشین لباسشویی ، اجاق گاز ، ماشین ظرفشویی و … در طراحی کابینت آشپزخانه از قبل مشخص و تعیین شده است .

همانطور که بیان شد ، این موضوع باعث بوجود آمدن محدودیت‌هایی در چیدمان کابینت‌ها می‌شود و دست طراح را برای چیدمان کابینت‌ها می‌بندد . در این مواقع ، طراح قدرت مانور خود را برای چیدمان مناسب از دست می‌دهد و طراح نمی‌تواند هر کابینتی را  طرح و نقشه خود جابجا کند .

طراحی کابینت آشپزخانه 9

مرحله سوم نیز ، طراحان با توجه نیاز مشتری و با در نظر گرفتن مواردی همچون : انتخاب رنگ ، گزینش جنس و متریال انتخاب سبک طراحی و … به شروع ترسیم فضایی سه بعدی و طراحی و آماده سازی می‌کنند . بازهم در این مرحله رای و نظر مشتری ارجح‌تر و مهم‌تر می‌باشد که باید مورد پذیرش آنان قرار گیرد .

سبک‌های طراحی کابینت‌ها بسیار است و بررسی انواع سبک طراحی کابینت‌ها کمک می‌کند تا ویژگی هر یک از این سبک‌های شناسایی شود ؛ همچنین این موضوع باید با سلیقه مشتری سازگاری داشته باشد . در جهت طراحی کابینت آشپزخانه و تولید و اجرای آن باید با انواع سبک طراحی آن نیز آشنایی داشت .

کابینت کلاسیک یکی از محبوب‌ترین‌ها است که از جنس‌های ممبران و چوب ساخته می‌شوند و بیشترین طرفدار را بین سایر مدل‌ها و متریال‌ها دارند . از ویژگی بارز این سبک کابینت ، عدم سادگی و استفاده زیاد از طرح و نقش و اشرافی بودن است که در خانه‌هایی با دکوراسیون داخلی کلاسیک استفاده می‌شوند .

در راستای طراحی کابینت آشپزخانه باید بیان کنیم ، کابینت‌ها به سبک مدرن با خطوط صاف و منظم ، همچنین ترکیب رنگ خلوت و ساده است که دارای قیمت مناسب می‌باشد . در این سبک ، بیشتر از اشکال هندسی مربع و دایره استفاده می‌شود و متریال رایج برای اجرای آن نیز ، هایگلاس و ام دی اف روکشدار است .

کابینت نئوکلاسیک تلفیقی بین سبک کلاسیک و مدرن می‌باشد که از هر دو گروه الهام گرفته است . این سبک مناسب برای دکوراسیون منازل با مبل‌های کلاسیک و استفاده از مجسمه‌ها ، با ترکیب برخی عناصر مدرن است . در این سبک معمولا از رنگ‌های خاکستری ، بژ ، سفید ، طلایی و کرم استفاده می‌شود .

امروزه ، بیشتر آپارتمان‌های شیک به سبک مینیمال طراحی می‌شوند و افراد زیادی از این طرح استقبال می‌کنند . به این علت ، بهتر است که از کابینت به سبک مینیمال استفاده کرد . این سبک شباهت زیادی را به سبک مدرن دارد و حتی از آن هم ساده‌تر است . دارای رنگ خنثی ( مانند : رنگ سفید یا دو رنگ متضاد ) می‌باشد و خبری از زرق و برق نیست .

طراحی کابینت آشپزخانه 8

کابینت از اجزاء مهم و ضروری در طراحی دکوراسیون آشپزخانه بحساب می‌آید و به دلیل استفاده مداوم و بسیار از کابینت‌ها ، همچنین وجود آب و روغن در محیط آشپزخانه ، انتخاب نوع متریال کابینت نکته کلیدی بشمار می‌آید . بنابراین جهت طراحی کابینت آشپزخانه و ساخت آن نیز ، متریال‌ها در انواع مختلفی وجود دارند که هرکدام ویژگی‌ها و خصوصیات خاص خود را دارند .

فلز یکی از قدیمی‌ترین نوع متریال برای کابینت آشپزخانه می‌باشد که دیگر نسل این نوع کابینت منقرض شده است . اما هنوز هم در بدنه بعضی کابینت‌ها برای کاهش هزینه از فلز استفاده می‌شود . متریال بدنه کابینت‌ها را فلزی در نظر می‌گیرند و فقط درب‌ها را از MDF تهیه می‌کنند . افرادی که مجبور به شستن کابینت آشپزخانه هستند ، می‌توانند از کابینت فلزی استفاده کنند .

از طرفی ، طراحی کابینت آشپزخانه با متریال فلزی ، معمولا بعد از مدتی رنگشان را از دست می‌دهند و نیاز به رنگ آمیزی مجدد را دارند . تنها مزیت این کابینت‌ها قیمت ارزان آن‌ها است . فقط آن دسته از کابینت‌های فلزی که دارای ظاهری شیک و مدرن هستند و از جنس استیل بهره می‌برند که هنوز روی بورس می‌باشند .

در جهت طراحی کابینت آشپزخانه شایان بذکر است که کابینت چوبی با سبک کلاسیک طراحی می‌شود . کابینت چوبی گران قیمت‌ترین مدل کابینت آپشپزخانه محسوب می‌گردد . علت قیمت بالای این مدل کابینت ، متریالی ( بهرگیری و استفاده از چوب طبیعی ) است که در آن مورد استفاده قرار می‌گیرد .

در حقیقت از تنه درختان ( راش ، گردو ، گیلاس و … ) مواد اولیه این مدل کابینت آشپزخانه تهیه می‌گردد . کابینت چوبی به نام کابینت تمام چوب یا کابینت چوبی نیز شناخته می‌شود . این مدل کابینت لوکس‌ترین ، مجلل‌ترین نوع کابینت بحساب می‌آید . البته شایان بذکر است که کابینت چوبی در ویلاهای شمال کشور و مناطقی از شمال تهران به وفوور دیده می‌شود .

ملامینه ، یکی از مقرون به صرفه‌ترین نوع متریال برای طراحی کابینت آشپزخانه و ساخت آن است . در واقع ، مغز این نوع کابینت‌ها نئوپان است که با روکش نازکی به نام ملامینه پوشانده می‌شوند . این لایه نازک ضد آب و ضد خش است و نقطه ضعف ملامینه حساسیت نئوپان به رطوبت است . بنابراین مناسب برای محیط‌هایی در معرض آب نمی‌باشد .

رایج‌ترین نوع متریال برای طراحی کابینت آشپزخانه آن ، جنس ام دی اف است که به عنوان پرکاربردترین متریال برای کابینت آشپزخانه محسوب می‌شود . در واقع ، ماده‌ای ترکیبی از خرده چوب‌های نرم است که با چسب رزین به هم می‌چسبند و در رنگ‌های مات و براق ساخته می‌شوند .

سطح ام دی اف کاملا صاف و بدون طرح و خط و خطوط می‌باشد و ممکن است که روکش ام دی اف ( همانند چوب ) در برابر تغییر دما و رطوبت تحت تاثیر قرار بگیرد . اما مسلما روکش ام‌دی‌اف همانند چوب دچار ترک یا پیچ و تاب نمی‌شود و این عدم تغییر ام.دی.اف به ساختار آن مرتبط است .

می‌توان گفت یکی از بزرگ‌ترین ویژگی مهم کابینت آشپزخانه با متریال ام دی اف این است که حتی به هنگام تغییر شدید در دما و رطوبت هوا ، هیچ نگرانی برای آسیب به آن‌ها وجود ندارد . چراکه مواد سازنده روکش ام دی اف بسیار با کیفیت هستند . در واقع ، همین موضوع باعث می‌شود تا پس از رنگ آمیزی ، روکش MDF بسیار مسطح و براق‌تر دیده شود .

در حقیقت ، انواع سبک‌های مختلف برای طراحی کابینت آشپزخانه از روکش ام.دی.اف امکان پذیر است و نیز می‌توان آن را در انواع مختلف طرحی ثبت سفارش نمود که از دلایل محبوبیت آن بحساب می‌آید . از سویی دیگر امکان طراحی روکش MDF در سایزهای بسیار بزرگ‌تری نسبت به چوب طبیعی وجود دارد .

کابینت آشپزخانه ام‌دی‌اف با درب‌های بلند در مقایسه با نمونه چوبی هزینه مناسب و مقاومت زیاد و ماندگاری طولانی را دارد . می‌توان بیان نمود که در صورت استفاده صحیح از متریال ام دی اف در قیاس با چوب طبیعی ، ام‌دی‌اف‌ها شرایط بهتری را برای طراحی کابینت آشپزخانه فراهم می‌کنند .

کابینت های گلاس یکی از انواع متریال برای طراحی کابینت آشپزخانه است که علاوه بر نمای لوکس و شیک ، به آشپزخانه جلوه مدرن می‌دهند . بدلیل خاصیت منعکس کنندگی و براق بودن به نوعی منبع نور در آشپزخانه بشمار می‌روند . درواقع ، کابینت هایگلاس نوعی MDF می‌باشد ؛ با این تفاوت که روی سطح آن یک لایه روکش پلی گلاس پوشانده شده است .

پلی گلاس نوعی پلاستیک است‌ که ظاهری بسیار شفاف و شیشه‌ شکلی را دارد . جنس آن‌ به گونه‌ای است که از شیشه سبک‌تر و مقاوم‌تر می‌باشد و با تنوع رنگی و طرحی بسیار تولید می‌شود . به این سبب ، کابینت‌ هایگلاس مدل‌های مختلفی‌ دارند که جنس داخلی اکثر آن‌ها از ام دی اف ساخته می‌شود و با روکش‌های مختلف به ‌بازار عرضه می‌گردند .

روکش کابینت علاوه بر دوام و طول عمر ، در زیبایی کابینت آشپزخانه نیز تاثیر مستقیمی را دارد . بازتاب نور در آشپزخانه با کابینت هایگلاس تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی آشپزخانه‌ها‌ می‌گذارد و به نوعی آن‌ را منحصربه فرد می‌کند . زیرا ، کابینت هایگلاس دارای ظاهری براق و شفاف است و بیشتر برای طراحی کابینت آشپزخانه به سبک‌های مدرن و ساده مورد استفاده قرار می‌گیرد .

از سویی دیگر ، دغدغه بسیاری ‌از افراد داشتن آشپزخانه تمیز و مرتب است . اکثر کابینت‌های موجود در بازار دارای سطوح برجسته و فرو رفته‌ای را دارند ‌که باعث می‌شود تا سطح کابینت سریع گرد و خاک بگیرند و یا چرب و کثیف شود ؛ نظافت این سطوح کار ساده‌ای نیست .

اما کابینت آشپزخانه با جنس و متریال هایگلاس به ‌این مسئله به خوبی توجه کرده است ؛ چراکه سطح آن بدلیل صاف و یکدست بودن در ابتدا دیر کثیف می‌شود و در صورت کثیف شدن سطوح این نوع کابینت‌ ، می‌توان سطوح آن ‌را به راحتی با یک دستمال نظافت کرد .

چارچوب و اسکلت این نوع متریال کابینت آشپزخانه عموما از MDF سفید می‌باشد . ام‌دی‌اف خام را توسط دستگاه CNC حکاکی کرده و سپس تحت مکش و خلا ، روکش طرح‌داری ( از جنس PVC روی ام.دی.اف خام حکاکی شده ) چسبانده می‌شود .

در یک سمت ورق و سمت دیگر یک لایه از جنس PVC سفید است که از ابتدا پشت ام.دی.اف خام توسط کارخانه چسبانده می‌شود و روکش‌ها آن مقاوم‌ و البته گران هستند . شایان بذکر است که کابینت‌های ممبران مناسب برای دکوراسیون با سبک‌های کلاسیک و مجلل‌تر می‌باشد .

در واقع ، این نوع کابینت‌ها دوام و ماندگاری بالایی نیز دارد و مانند کابینت‌های سبک کلاسیک ، از شکوه و وقار یک کابینت سلطنتی برخودار است که می‌توان جلوه خاصی را در آشپزخانه ایجاد کند . از آنجا که کابینت ممبران بصورت یکپارچه روکش می‌شود ، دارای زیبایی چشم نوازی است و به علت عایق بودن روکش PVC در برابر آب و نسبت به رطوبت غیر قابل نفوذ و مقاوم است .

در طراحی کابینت آشپزخانه انتخاب رنگ ، یکی از مواردی است که باید با توجه به نظر مشتری انتخاب شود . انتخاب رنگ نقش مهمی را در طراحی کابینت آشپزخانه و تولید آن دارد که باید به درستی گزینش شود ؛ زیرا در طول روز افراد زیادی ساعت‌ها درون آشپزخانه مشغول به انجام فعالیت هستند و رنگ بندی مطلوب می‌تواند بر روی روحیه آن‌ها تاثیر بگذارد .

گاها دیده می‌شود که انتخاب و نعیین رنگ به درستی انجام نمی‌گردد ، این موضوع حاصل توجه به اندیشه و رای و نظر مشتری می‌باشد . در این زمینه طراح نمی‌تواند هیچ گونه نظری و رای را در مورد آن داشته باشد ؛ حتی در صورت علم به اشتباه بودن آن را دارا باشد .

اما حقیقت آن است که باید به نظر و تفکر طراحی توجه نمود ؛ زیرا رای و اندیشه آن به عنوان یک امر تخصصی و تجربی به حساب می‌آید . در حقیقت برای انتخاب رنگ‌بندی کابینت باید به نظر کارشناس یا طراح احترام قائل شد تا یک کابینت استاندارد با رنگ‌بندی منحصربه فرد تولید و اجرا شود .

طراحی کابینت آشپزخانه 7

در طراحی کابینت آشپزخانه و تولید و اجرای آن از اتصالات و یراق‌آلات مختلف استفاده می‌شود . نقش یراق‌آلات به اینگونه می‌باشد که برای شکل دهدی اجزا مختلف یک سازه ، در جهت استفاده آسان برای کاربر ، ایجاد شرایط مطلوب نصب و … کاربرد دارد . علاوه موارد گفته شده ، باعث ایجاد زیبایی در کابینت‌ها می‌شود . در واقع از نظر کاربرد نیز ، سبب می‌شود تا در زمان استفاده از محصول ، آسایش را برای آن کابینت آشپزخانه به ارمغان آورد . دلیل این امر تنوع و تعدد یراق‌آلات می‌باشد که همواره در حال بروز شدن است .

با توجه به موارد بیان شده می‌توان نتیجه گرفت که نقش یراق‌آلات در طراحی کابینت آشپزخانه و ساخت و اجرای آن بسیار حائز اهمیت است و نباید آن را نادیده گرفت . جهت طراحی کابینت آشپزخانه و ساخت آن ، یراق‌آلات ، قطعات فلزی آبکاری شده‌ای هستند که شکل دهدی و اتصال قطعات مختلف یک کابینت را تکمیل می‌کند . یراق‌آلات کابینت در مواردی همچون : دستگیره ، لولا ، ریل ، جک و … خلاصه می‌شود که برای ساخت و اتصال کابینت مورد استفاده قرار می‌گیرند .

از طرفی تاثیر آن را در ظاهر نمی‌توان کتمان کرد ؛ زیرا در راستای طراحی کابینت آشپزخانه و تولید و اجرای آن می‌تواند نظم خاصی را به آن ببخشید و زیبایی را در آن حاصل و ایجاد نماید . ضمنا می‌توان بیان نمود که یراق‌آلات در جهت افزایش طول عمر یک کابینت استاندارد موثر می‌باشد .

بنابراین باید از یراق‌آلات با کیفیت و مرغوب در طراحی کابینت آشپزخانه استفاده نمود که یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در طراحی کابینت آشپزخانه و تولید استاندارد آن بشمار می‌رود . بطور کل این موضوع نه تنها در زیبایی کابینت و فضاسازی آشپزخانه تاثیر گذار است ؛ بلکه بر روی کیفیت و مرغوبیت و قیمت نهایی کابینت‌ها تاثیر می‌گذارد .

از آنجا که دستگیره طراحی کابینت آشپزخانه و تولید آن نیز ، یک ابزار روکار و بیرونی است که یکی از یراق‌های مهم کابینت محسوب می‌شود . زیبایی و کیفیت دستگیره در کیفیت کلی کار خیلی موثر است . انواع دستگیره به دو دسته کلاسیک و مدرن دسته بندی می‌شوند که از جنس‌های چوبی ، سرامیکی ، فلزی و … هستند .

انتخاب دستگیره کابینت کاملا به سلیقه ، بودجه و همخوانی با کابینت و دکوراسیون آشپزخانه بستگی دارد . برای مثال : در آشپزخانه‌های مینیمال ، کابینت‌ها را به صورت بدون دستگیره می‌سازند که در این صورت باید از یراق کابینت ( بدون دستگیره ) برای طراحی کابینت آشپزخانه در این سبک استفاده کرد .

لولاها در واقع مفصل‌های یک کابینت بحساب می‌آیند . لولا یه قطعه مکانیکی است که در و بدنه اصلی کابینت را به هم وصل می‌کند و باعث چرخش و حرکت درب کابینت‌ها می‌شود . جهت اتصال لولا به کابینت هم از پیچ استفاده می‌گردد و لولاها به دو دسته ساده و گازور ( ساده ، پمپی و … ) تقسیم می‌شوند که هر کدام دارای کیفیت متفاوت هستند .

در طراحی کابینت آشپزخانه و تولید آن از ریل‌ها برای حرکت دادن کشوها بر روی یکدیگر استفاده می‌شود . به طور کلی می‌توان بیان نمود که یکی از فاکتورهای تعیین کننده کیفیت در کابینت‌های آشپزخانه ، روانی حرکت ریل‌های آن می‌باشد که به مرغوبیت ریل‌ها نیز بستگی دارد .

شاید جالب باشد ، بدانید که در گذشته به جای ریل‌های مدرن امروزی از یک زوار و یک شیار بر روی بدنه کابینت و کشو استفاده می‌شد . اما امروزه ریل‌ها در انواع مختلف به بازار عرضه می‌گردند که در چند دسته ساده ( ساچمه‌ای ، برقی و غلتکی ) و مخفی ( مگنتی و آرام‌بند ) و بدنه دار تقسیم می‌شوند .

یکی دیگر از یراق‌های بیرونی ، پایه‌های کابینت است . از پایه‌های کابینت برای بالا بردن ارتفاع کابینت و شستشوی راحت آشپزخانه استفاده می‌شود . از آنجا که وزن همه کابینت روی پایه آن قرار می‌گیرد ؛ پایه باید دارای مقاومت و استحکام بسیار زیادی باشد . معمولا جنس پایه‌های کابینت از فلز یا پلاستیک است و در بعضی نیز از جنس خود کابینت در نظر می‌گیرند .

جک برای درب کابینت عمودی بالای سینک و برای باز نگه داشتن استفاده می‌شود که نقش مهمی را در طراحی کابینت آشپزخانه و تولید آن دارد . جک‌ها از جنس‌های فولادی و برنجی و پلاستیکی در بازار وجود دارد که جنس فولادی ضد زنگ آن ، از همه بهتر می‌باشد . این نوع جک‌ها به سه دسته جک پمپی و اتوبوسی و بازویی تقسیم می‌گردند .

جهت انتخاب جک پمپی ( به جک‌های گازی هم می‌گویند ) ، ابتدا باید به عرض و وزن کابینت توجه کرد . به این صورت که برای درهای با عرض و وزن کم‌تر می‌توان از جک‌های با قدرت کم‌تر استفاده نمود . اما جک اتوبوسی ( به جک‌های آسانسوری هم می‌گویند ) ، همونطور که از اسم آن پیدا است ، دیگر درب لولایی باز نمی‌گردد و تنها ( مانند اتوبوس ) به بالا و پایین می‌روند .

مگنت‌ها ( مگنتی یا همون فشاری ) برای باز و بسته کردن درب‌های کابینت استفاده می‌شوند . این یراق به خاطر ( ساده سازی ، زیبایی ، آسانی در کاربرد و یکدست کردن کابینت ) خیلی پرطرفدار می‌باشند . اما از آنجا که مگنت‌ها برای کابینت‌های بدون دستگیره استفاده مورد استفاده قرار می‌گیرند ، امکان لکه شدن ( جای دست و اثر انگشت ) بر روی کابینت‌ها وجود دارد .

طراحی کابینت آشپزخانه به سبک مدرن و مینیمال ، دنیای دکوراسیون آشپزخانه را وارد عرصه جدید کرده است . یکی از ثمره‌های مهم طراحی‌های مینیمال ، بدون دستگیره شدن کابینت‌ها و حذف یراق‌آلات روکار است . طراحی کابینت آشپزخانه در این سبک ، بدون دستگیره به دو نوع مگنتی و مخفی تقسیم می‌شوند .

در یراق کابینت مگنتی از جک یا فنرهای مکانیکی استفاده می‌گردد که باعث باز و بسته کشوها ( با اشاره و فشار دادن آن ) می‌شود . کیفیت این فنرها و یراق‌آلات یکی از مهم‌ترین بخش‌های کابینت دارای استاندارد بحساب می‌آید که نباید فاقد مرغوبیت باشند ؛ زیرا کیفیت طراحی کابینت آشپزخانه و تولید آن را تحت الشعاع قرار می‌دهد .

یراق کابینت گوشه ، مناسب برای مکان‌های بدون استفاده ( در اکثر آشپزخانه‌ها ) می‌باشد که بیشتر افراد خانه با آن درگیر هستند . جهت رفع این مشکل ( قبل از ساخت و هنگام طراحی کابینت آشپزخانه و هم بعد از آن ) می‌توان با ارائه راهکارهایی این مشکل را برطرف کرد .

مثلا : موقع طراحی می‌توان فضا را منحنی یا گرد طراحی کرد تا گوشه بوجود نیاد یا گوشه کابینت را به سینک اختصاص داد . برای بعد از طراحی کابینت آشپزخانه و ساخت آن هم می‌توان از یراق‌آلات ( مثلا لولای گازور زاویه دار ) و اکسسوری‌هایی استفاده کرد که بیشترین استفاده را می‌توان از کابینت گوشه کرد . در حقیقت استفاده از اکسسوری‌ها رایج‌تر و راحت‌تر می‌باشد .

به طور کلی ، در این مرحله مشتری باید تمامی موارد گفته شده را در نظر بگیرید و سپس به انتخاب یک کابینت استاندارد ( با سبک طراحی مشخص و رنگ آمیزی مناسب ، همراه با متریال و یراق آلات مرغوب و با کیفیت و … ) بپردازند . در واقع ، هر یک از عناوین بیان شده می‌تواند به طور مستقیم در انتخاب مشتریان دخیل باشد .

 در مرحله سوم نکات قابل اهمیت بسیاری وجود دارد که به برخی از آن‌ها پرداخت شد . این نکات با توجه به سلیقه مشتری و علم هنر طراحی سازنده می‎باشد . با توجه به چنین موضوعاتی باید نهایت دقت و ژرف بینی را در این مرحله داشت تا طراحی کابینت آشپزخانه و ساخت و اجرای آن به مشکل نخورد .

طراحی کابینت آشپزخانه 6

پس از مراحل قبلی به مرحله چهارم میرسیم که در این قسمت برآیند جنس انجام می‌گردد . در واقع برای تعیین و آماده سازی یونیت‌ها ، تعداد جنس و متریال مورد نیاز توسط آنالیزور تعیین می‌شود . بعد از آن ؛ جهت خرید و تهیه اجناس و متریال مورد نیاز ( مثال : چند ورق باشد ، چه نواری باشد ، از چه یراقی استفاده شود و … ) به واحد خرید ارجاع داده می‌شود تا آن را تهیه نمایند .

این بخش دارای اهمیت و حساسیت بسیاری است ؛ چراکه عمل برش کاری نیاز به دقت بالایی را دارد . البته گفتنی است که برش درب‌های کابینت اپن و طبقات داخلی کابینت ، پس از نصب کابینت‎ها انجام می‌گردد . بطور کلی ، برش کاری کابینت در دو مرحله انجام می‌گیرد که مرحله نخست ، خرد کردن اوراق کابینت است و در مرحله بعدی اندازه بری تخته‌ها می‌باشد .

در اندازه بری پانل‌ها ، باید به موضوعاتی مثل ضخامت PVC توجه شود و همچنین مراقب نقص‌هایی ( چون : تابیدگی ورق ، خش خوردگی سطوح ) نیز بود . در این مرحله از کار ، قطعات فیبر که در پشت کابینت نصب می‌شود ، قطعاتی که در بدنه ( پاسنگ ، بلنت و تاج کابینت ) متصل می‌گردد ، نیز آماده سازی می‌شود .

یکی دیگر از مواردی که در این بخش برای طراحی کابینت آشپزخانه و تولید و اجرای آن حائز اهمیت است ، لبه چسبانی می‌باشند . در واقع ، جهت زیباتر شدن کار و مراقبت از لبه‌های کابینت در مقابل ضربه و رطوبت ، لبه‌هایی از جنس چوب یا PVC به قطعات بدنه چسبانده می‌شوند .

معمولا این نوارها با ضخامت ( 1/0 تا 2 mm ) می‌باشند . به طوری که در تخته‌های طبقات کابینت از نوارهایی با ضخامت ( 1 mm ) استفاده می‌شود و نیز در دیگر قسمت‌ها ( به ویژه درب کابینت ) ، نوارها بیشتری ضخامت را دارند . لبه چسبانی هم به دو شکل دستی و ماشینی انجام می‌شود که همواره با روش ماشینی نتیجه کار بهتر از دستی است .

شیار زدن مخصوص بدنه کابینت‌های پایه و دیواری می‌باشد و این شیارها برای قرار گرفتن فیبر در پشت کابینت ایجاد می‌شود . باید توجه داشت که فاصله شیار از پشت بدنه کابینت باید حدود ( ۱۷ mm ) باشد . این فاصله به منظور ایجاد فضا برای نصب چوب‌های متصل کننده به پشت کابینت در نظر گرفته می‌شوند .

در جهت طراحی کابینت آشپزخانه و ساخت و اجرای آن ، سوراخ زدن جزء مراحلی است که تنها به دست نصاب ماهر صورت می‌گیرد . در این مرحله ، پس از خط کشی و معین کردن ( محل اتصال بدنه ، ریل کشو ، زیر طبقه‌ها ) سوراخ کاری شروع می‌شود .

بعد از آن ، سوراخ‌های اتصال را در سمت بیرونی بدن کابینت ، به اصطلاح خزینه می‌شود . از طرفی باید توجه داشت که سوارخ‌ها با فاصله ( ۵ سانتی‌متر ) از لبه بیرونی کار ایجاد گردد ؛ البته این سوراخ‌ها همواره باید عمود بر سطح تخته باشند . بنابراین جهت انجام سوراخ کاری مناسب باید به این نکات توجه شود .

طراحی کابینت آشپزخانه 5

در جهت طراحی کابینت آشپزخانه و تولید و اجرای آن بخش منتاژ ، مرحله ما قبل پایانی است که به آن مونتاژ کاری هم می‌گویند . در این مرحله ، پیش از آن که پشت بند کابینت بر روی فیبر محکم و ثابت شود ، باید از دویدگی کار جلوگیری کنیم . این عمل باعث می‌شود تا در زمان نصب کابینت آشپزخانه ( بر روی دیوار و نصب درب‌ها ) با مشکل روبرو نشویم .

حال وارد مرحله پایانی می‌شویم که به آن اجرا یا نصب کابینت می‌گویند . این بخش ، خود شامل چند بخش دیگر نیز می‌باشد که در پایان به نصب اصولی و مناسب یک کابینت آشپزخانه منتهی می‌گردد . دقت در مرحله نصب بسیار حائز اهمیت است که با اجرای مناسب ، ثمره طراحی کابینت آشپزخانه در اجرا آن نمایان می‌کند .

علامت گذاری روی دیوارها ، یکی از مهم‌ترین بخش‌های نصب کابینت به شمار می‌رود . در حقیقت باید با نهایت دقت و ریز بینی علامت گذاری بر روی دیوارها انجام گردد . در صورت عدم دقت در این بخش کابینت‌ها بر روی خطوط تراز نمی‌شود که سبب کاهش کیفیت اجزای و نصب کابینت آشپزخانه می‌شود .

نصب اتصالات با چوب و فلز انجام می‌شود و این اتصالات کاملا ایمن می‌باشد که مراحل نصب کابینت آشپزخانه را با کم‌ترین خطا و نقصی به پایان می‌رساند . به شکل کلی با کمک این اتصالات ، طریقه نصب کابینت آشپزخانه به سرعت و در امنیت بسیاری انجام می‌شود ؛ سپس نصب جک کابینت آشپزخانه انجام می‌گردد .

اکنون دیگر نوبت به نصب کابینت آشپزخانه می‌رسد که بدنه‌ها را با پیچ ثابت کرده و روی دیوار یا زمین ( مماس با خطوط علامت گذاری شده ) تراز می‌گردد . ناگفته نماند که در این بخش ابتدا ، کابینت‌های زمینی و سپس کابینت‌های دیواری نصب می‌گردند . در نهایت پس از اتمام کار ، پروژه طراحی کابینت آشپزخانه و تولید و نصب آن به مشتری تحویل داده می‌شود .

طراحی کابینت آشپزخانه 4

مجموعه مبلمان اداری آبادیس با اتکا بر تجربیات فنی چند ساله خود در صنعت طراحی دکوراسیون ، با اهداف ( تضمین کیفیت ، قیمت مناسب ، تحویل به موقع و خدمات پس از فروش مطلوب ) جایگاه منحصربه فردی را در زمینه طراحی کابینت آشپزخانه و تولید و اجرای آن به دست آورده است . در این صنعت وجه تمایز آبادیس با دیگر برندها ، تشکیل و راه اندازی بهترین مرکز تخصصی مشاوره رایگان جهت طراحی تجهیزات و مصنوعات چوبی ، لوازم جانبی و مجموعه کامل از نیازهای یک محیط آشپزخانه می‌باشد .

به طور کلی ، نباید ارتباط میان پروژه‌های انجام شده توسط آبادیس و جایگاه آن را  نادیده گرفت . چراکه پروژه‌های متعددی بوسیله مجموعه آبادیس برای طراحی دکوراسیون محیط‌های مختلف ( به ویژه طراحی کابینت آشپزخانه ) به انجام رسیده است که حجم پروژه‌های انجام شده ، خود بیان کننده جایگاه منحصربه فرد آبادیس در حوزه طراحی کابینت آشپزخانه و تولید و اجرا آن است .

همچنین مارا در ترب و ایمالز دنبال کنید