دیوارکوب مدرن

در دهه‌های اخیر ، با تغییرات فراگیر در سبک‌ها و نیازهای طراحی داخلی ، دیوارکوب‌های مدرن به عنوان یک عنصر اساسی در ایجاد فضاهای اداری متنوع و جذاب به کار گرفته می‌شوند . با توجه به اهمیت رو به افزایش فضاهای کاری در بهبود کیفیت زندگی کاری و افزایش بهره‌وری ، انتخاب و طراحی مناسب دیوارکوب‌ها در محیط‌های اداری امری حیاتی و ضروری می‌باشد .

در این مقاله ، به بررسی انواع دیوارکوب‌های مدرن در فضاهای اداری خواهیم پرداخت و بر اهمیت طراحی و استفاده بهینه از آن‌ها برای ایجاد فضاهای کاری مناسب و جذاب تاکید خواهیم کرد . همچنین ، به بررسی تأثیرات مثبت این عناصر طراحی بر ارتقای فعالیت‌های اداری ، افزایش خلاقیت و رضایت کارمندان خواهیم پرداخت .

جهت مشاوره و سفارشی سازی محصول با تیم فروش ارتباط برقرار کنید.

طراحان اغلب برای کارایی بهتر ، زیباتر شدن و سرعت بخشیدن به کار ، از دیوارکوب استفاده می‌کنند . دیوارکوب ، پوششی است که بر روی دیوار و یا سقف استفاده می‌شود و سبکی تزئینی در پنل سازی چوب است که به صورت مساوی دارای شیار در سطح آن است . این محصول در منازل با سبک طراحی سنتی رایج است . دیوارکوب‌ها معمولاً به صورت عمودی نصب می‌شوند هرچند برخی از افراد برای ایجاد ظاهری متفاوت آن را افقی نصب می‌کنند .

استفاده از دیوارکوب برای فضاهای مسکونی جلوه چندان جالبی به محیط نمی‌دهد ، مگر اجرای آن روی یک ستون یا فضای بین کابینت‌های آشپزخانه ، چون فضا را بی‌روح می‌کند . در حالی که استفاده از دیوارکوب برای فضاهای اداری و تجاری مناسب‌تر است البته که طبق اصول دکوراسیون اجرا شود ، فضا را بسیار شیک و رسمی می‌کند طوری که هیچ متریال دکوراتیو دیگری حتی کاغذ دیواری‌های گران قیمت نیز نمی‌توانند چنین رسمیتی به فضا ببخشند . دیوارکوب‌ها قیمت مناسبی دارند و از نظر اجرا نیز سریع و آسان نصب می‌شوند .

علاوه بر دیوار قابل نصب بر روی سقف نیز هست . دیوارکوب‌های مدرن از موادی مانند چوب ، MDF ، PVC ، چرم و دیگر متریال ساخته می‌شوند . این سازه‌ها به منظور ارتقای جلوه زیبایی و مدرنیته در فضاهای کاری مورد استفاده قرار می‌گیرند . به علاوه ، دیوارکوب‌های مدرن اداری معمولاً از جنس‌ها و مواد با کیفیت و مقاومی ساخته می‌شوند که به توانایی طولانی‌ مدت و کارایی آن‌ها در محیط کاری کمک می‌کند .

دیوارکوب یکی از برجسته‌ترین شکل‌های دوست داشتنی و جذاب است که همه شما بی‌شک عاشق داشتن انواع دیوارکوب در خانه خود هستید . به احتمال زیاد ، آغاز استفاده از دیوارکوب‌ها از ایران بوده است . اکثرا در خانه‌های افراد ثروتمند و مکان‌های مهم در کشور یونان ، از دیوارکوب‌های زیبا استفاده می‌شد . به طور کلی می‌توان گفت در یونان ، دیوارکوب یک جز جدانشدنی در خانه‌هایشان به حساب می‌آمد ، آن‌ها یاد گرفته بودند که دیوارکوب‌ها را با قیطان بپوشانند .

البته جالب است بدانید که دیوارکوب‌ها از مصر ، ایران ، هند و بابل وارد یونان شده بود . تاریخچه استفاده از دیوارکوب‌ها با اشکال و نقوش مختلف از منابع متعددی در طول قرن‌ها به دست آمده است . منابعی مانند تصویر اولیه نقاشی‌های دیواری و نقشه‌های سنگی باستانی که یک طراحی عالی و باورنکردنی در مصر بوده است . نقش‌ها دیوارکوب‌ها طی قرن‌های متفاوت از منابع زیادی به دست آمده است منابعی مانند نقاشی اولیه نگاره دیوارکوب‌ها طرحی زیبا و غیر قابل توصیفی بوده است .

طرح‌های دیوارکوب‌ها در 2000 سال پیش در مصر باستان با استفاده از نقطه ، نوارهای بایک ، زیکزاک و موج‌های تزئینی بود . قطبی‌ها دارای فرشینه‌های با طرح‌هایی ساده و جسورانه بوده‌اند . در قرن چهارم میلادی قطبی‌ها با استفاده از مایه‌های مسیحی نقش‌های نمادین و با پیچیدگی بیشتری پدید آوردند . مصریان مرده‌های خود را با لباس کامل و نیم تنه‌های نظامی و پیراهنی از جنس کتان که دارای تکه دوزی‌های ظریف بوده و اغلب از فرشینه‌های قطبی‌ها استفاده می‌کردند که بیشتر این فرشینه‌ها از جنس پشم یا ابریشم بوده است به خاک می‌سپاردند .

متریال دیوارکوب مدرن به شرح زیر است :

دیوارکوب‌های MDF معمولا عرضی بین 20 تا 25 سانتی‌متر و طول 2.80 متر دارند و ضخامت آن‌ها 8 میلی‌متر می‌باشد . این دیوارکوب‌ها قابل شستشو نمی‌باشند ، چون جنس مغز آن‌ها از MDF است و فقط لایه‌ای از جنس PVC بر رویشان وجود دارد تا حداقل بتوان آن‌ها را با دستمالی نمدار تمیز کرد . با استفاده از این نوع دیوارکوب مدرن می‌توانید روحی تازه به محیط مورد نظر خود ببخشید .

پنل‌های MDF به جهت ساختار مقاوم و مستحکمی که دارند به خوبی می‌توانند از سطوح دیوارها محافظت کنند . شما می‌توانید با استفاده از طرح‌ها و رنگ‌های بسیار متنوعی که دیوارکوب MDF ارائه می‌دهد فضای اداری یا هر محیط دیگری که مد نظرتان است را کاملاً تغییر دهید . پوشش‌های MDF دقیقاً مطابق سایز و اندازه و همچنین ارتفاع دیوارها نصب می‌شود بنابراین از لحاظ سایز کاملاً سازگاری و هماهنگی لازم را با دیوارها دارند .

دیوارپوش‌ها از نوع PVC خود به دو دسته دیگر تقسیم می‌شوند که شامل PVC با شبکه‌های توخالی و PVC توپر یا فومیزه را شامل می‌شود که هر یک را به طور کلی توضیح خواهیم داد .

  • دیوارکوب PVC شبکه‌ای : دیوارکوب‌های PVC توخالی هستند و وزن بسیار کمتری نسبت به MDF ها دارند ، بنابراین به علت سبکی ، در شاخه‌های 6 متری ، برای فضاهای با ارتفاع زیاد و همینطور پوشش سقف ، استفاده می‌شوند . این دیوارکوب‌ها کاملا قابل شستشو می‌باشند . دو نوع چاپی و روکش‌دار برای انواع دیوارکوب‌های PVC وجود دارد . این نوع در مقابل ساییدگی و خراش مقاوم است که نشان دهنده کیفیت بالای آن است .
  • دیوارکوب PVC توپر : به اصطلاح به این دیوارکوب‌ها به دلیل چگالی بالایی که دارند ، فومیزه یا توپر گفته می‌شود . اغلب به جای نماهای سنگی ، چوبی و آجری و … از این نما برای شکیل‌تر شدن و مقاومت بالا در اماکن مختلف استفاده می‌کنند . این نوع دیوارکوب سطح صیقلی و صاف‌تری نسبت به نوع شبکه‌ای دارد . از ویژگی‌های آن می‌توان به برش‌دهی آسان و نصب ساده اشاره کرد . علاوه بر این موارد ، عایقی از صدا ، حرارت و دما است که برای تمامی اماکن قابل نصب و اجرا به شمار می‌رود .

دیوارکوب چوبی یکی از متداول‌ترین انواع دیوارکوب است . دیوارکوب چوبی در واقع تخته‌های پهن یا باریک چوب در رنگ‌های روشن ، تیره خاکستری و … هستند که می‌توان آن‌ها را در کنار هم به صورت افقی یا عمودی روی یک دیوار نصب کرد و جلوه‌ی متفاوتی به فضای دیوار خود بخشید . این دیوارکوب‌های چوبی می‌توانند انواع و اندازه‌های مختلف داشته باشند و همان‌طور که گفته شد حتی رنگ‌های آن‌ها هم می‌تواند متفاوت باشد تا تداخلی با فضای داخلی شما ایجاد نکند .

این نوع از پوشش‌ها نیز به علت داشتن براقیت و جلا به محیط جذابیت زیادی را القا می‌کنند که برای بسیاری از محیط‌ها بسیار مناسب به شمار می‌رود . از این محصولات بیشتر در مدل‌های بدون طرح استفاده می‌شود که دارای رنگ‌های یک‌نواخت و ساده هستند . این باعث می‌شود تا احساس انرژی نیز به کاربر القا شود .  دلایل استفاده از این دیوارکوب به شرح زیر است :

  • تنوع بالا در رنگ و حتی طرح
  • ایجاد جذابیت برای محیط
  • ایجاد روشنایی و براقیت برای محل‌هایی که نصب می‌شود
  • عدم حساسیت به نور آفتاب

تنوع بالایی برای انتخاب آن‌ها وجود دارد که طبق سبک دکوراسیون داخلی می‌توان طرح و رنگ مورد نظر را انتخاب کرد . دیوارکوب‌ها معمولاً برای جلوه‌بخشی به فضاها و ایجاد جلوه‌ای زیبا و حرفه‌ای استفاده می‌شوند . این انواع دیوارکوب‌ها هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاصی دارند و بر اساس نیازهای ویژه سازمان ، مورد استفاده قرار می‌گیرند .

  • سبک و بادوام
  • نصب سریع و آسان
  • عایق سرما و گرما و صدا
  • تنوع در طرح و رنگ
  • قابل نصب روی تمام سطوح
  • مقاوم در برابر اشعه خورشید
  • مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار
  • قابل شستشو بودن و ثبات رنگ
  • غیر قابل نفوذ در برابر حشرات موذی
  • ایجاد روحیه شاد در محیط کاری
    • حساسیت نسبت به رطوبت
    • حساسیت نسبت به دمای بالا
    • زمان بردن پروسه نصب آن
    • نگهداری و مراقبت صحیح از آن

      در این مقاله شما را با یکی از انواع دیوارکوب‌ها یعنی دیوارکوب مدرن ، متریال و ویژگی‌های منحصر به فرد آن ، آشنا کردیم . شرکت طراحی مبلمان اداری آبادیس با استفاده از این مقاله شما عزیزان را نسبت به تعریف دیوارکوب ، تاریخچه آن ، مزایا و معایب استفاده از آن آگاه نمود .

      همچنین مارا در ترب و ایمالز دنبال کنید